Parvlaeval Hiiumaa peeti päästeõppus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teisipäeva, 15. novembri ennelõunal peeti parvlaeval Hiiumaa Lääne-Eesti Päästekeskuse ja Saaremaa Laevakompanii koostöös päästeõppus „Väinameri 2011“.

Õppuse legendi kohaselt toimus Rohuküla sadamas seisnud parvlaeva Hiiumaa vööris plahvatus, mille tagajärjel sai kannatada kuus inimest. Tulekahjust teavitati häirekeskust. Sündmuskohale jõudnud avariirühm alustas päästetöödega ning koos laeva avariirühmaga viidi läbi päästetööd ja evakuatsioon.

Kaldal andis kannatanutele abi kiirabi, kannatanuid mängisid laevapere liikmed, samuti kasutati topiseid.

Õppuse eesmärk oli harjutada Lääne-Eesti Päästekeskuse ning Saaremaa Laevakompanii vahelist päästekoostööd uutel parvlaevadel, samuti treenida laevaperet päästeolukorras käituma.

„Reisijate ohutus on meie jaoks esmase tähtsusega. Regulaarsete õppustega püüame tagada oma laevaperede täieliku valmisoleku võimalikus kriisiolukorras,“ kinnitas Saaremaa Laevakompanii ohutusjuht Tiit Kruuse.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments