Lääne Elu paberleht 5. novembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 
* Pärast mõneaastast seisakut hakkasid Uuemõisas Tallinna maantee ääres taas kerkima hallid suuremat sorti maja müürid, kuhu peaks kevadel kolima praegu Haapsalus tegutsev mööblitööstus. Praegu tegutseb mööblifirma AA Sisustusdetail Haapsalus Niine tänaval kunagise lihakombinaadi õuel, kus tehakse Aikoni  kaubamärgi all mitmesugust mööblit.
 
* Detsembri algusest lõpeb Dirhamis piirivalve ööpäevaringne mehitatud valve, alles jääb piiripunkt, mida teenindatakse väljakutse alusel.
 
* Piiskopilinnus saab juurde ekspositsiooniruumi. Haapsalu piiskopilinnuse konvendihoones käib praegu ehitustöö — kolm seni muldpõrandaga ruumi saavad kivipõranda ja uuendatakse põhjatiiva terrassi katust.
 
* Hilissügis annab veel vaarikaid ja maasikaid.
 
* Orienteerumisklubi Okas on sel hooajal loonud hulga uusi võimalusi, et võistlustel, päevakuil ja püsiradadel saaks käia senisest rohkem huvilisi.
 
* Igal sügisel tuuritavad kirjanikud mööda Eesti raamatukogusid, kuid esimest korda jõudsid nad eile Ridalasse. Maja perenaine Hilja Tamm oli külalislahkus ise, kui Eeva Park, Piret Raud, Andrei Hvostov ja Kalju Kruusa sinnamaile jõudsid. Pärast maja tutvustust istusid külalised ühisesse kohvilauda publikuga, keda oli kogunenud 30 uudistaja ringis.
 
Esseist ja kirjanik, igapäevaleiba ajakirjanikuna Eesti Ekspressis teeniv Andrei Hvostov tutvustas ennast kirjaneliku kaptenina ja asus jutulõnga vedama. Kuulajad said osa kirjanike arutelust, mis parvlaeval tagasiteel Hiiumaalt oli pooleli jäänud. Keskustellu oli võimalik haakuda oma küsimustega.
 
Hvostov põhjendas arutelu ka asjaoluga, et ega kirjanikud omavahel kuigi tihti kohtu. Väljasõitudel on neil aega omavahel pikemalt suhelda.
 
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments