Lääne Elu paberleht 3. novembril

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Lihula Soojus andis muinsuskaitseametile valeandmeid, kui teatas, et  paneb Lihula linnusemäel küttetorustiku varem kaevatud veetorustiku kohale ja et leping arheoloogilise järelevalve kohta on ka olemas.
    
Tegelikult polnud aga ei lepingut arheoloogilise järelevalve kohta ega pandud torusid vana veetoru kohale. Muinsuskaitse pani seadusvastaselt alanud töö seisma.

Nüüdseks on Lihula Soojus  paberid korda ajanud ja edasine kaevamine käib arheoloogi silma all. Arheoloogid on fikseerinud kaevamisel paljastunud ahjupõhja ja müürid.
    
Muinsuskaitseseaduse järgi saab selliste rikkumiste puhul juriidilist isikut karistada kuni 32 000 euro suuruse trahviga. Läänemaa muinsuskaitseinspektori Kalli Petsi sõnul pole Läänemaal selliste rikkumiste eest veel kedagi trahviga karistatud. Üks karistus on ka tööde seismapanemise ja viivitusega kaasnev rahakulu, leidis Pets.

Veel lehes:

• Vormsilased Ilona ja Oivo Urv said Vanavanemate Fondi tänuüritusel imelise vanaema ja vanaisa aunimetuse.

• Loomekeskuse projekti rahastamise käekäiku võiksid jälgida Läänemaa ettevõtjad, käsitöötegijad ja selle eriala lõpetanud Haapsalu kutsekoolist, kolledži vilistlased, turismiga tegelejad ja veel paljud teised ehk kõik, kel on kokkupuudet disaini ja tootearendusega, kes tahavad kasutada uusi võimalusi ja jõuda praegusest kaugemale.

• Jürgen Ligi kiidab eelarvet ja Eesti rahanduspoliitukat.

• Muusikateatri Pöialpoiss rajaja Tõnu Paomets (pildil) saanuks täna saja-aastaseks. Paomets oli asendamatu, kuigi öeldakse, et asendamatuid ei ole, kirjutab Andres Ammas.

• Kuldne ujuja ja invasportlane Jaak Pihlakas pole 25 aasta jooksul kaotanud mitte ühtki võistlust oma ala arvestusgrupis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments