Tuur toob Haapsallu neli kirjanikku

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Piret Raud

Homme, 3. novembril kell 17.30 kohtuvad Läänemaa keskraamatukogu lugemissaalis huvilistega kirjanikud ja tõlkijad Eeva Park, Piret Raud, Andrei Hvostov ja Kalju Kruusa. Kirjanikud saabuvad Haapsallu kirjandustuuri raames; täna kohtuvad nad lugejatega Hiiumaa raamatukogudes.

 

Andrei Hvostov

kirjanik, esseist ja ajakirjanik. Lõpetanud Tartu ülikooli ajaloolasena, praegu nädalalehe Eesti Ekspress ajakirjanik.

Temalt on ilmunud romaan „Lombakas Achilleus“ (2004), näidend „Henrik“ (2006), esseekogumik ajaloost „Mõtteline Eesti“, ajalooline jutustus „Projektijuht Posse” ja viimati, selle aasta maikuus, lapsepõlvemälestused "Sillamäe passioon".  Pälvinud 2008. aastal Tuglase novelliauhinna jutustuse "Sinised mäed" eest.

Andrei Hvostovi teatakse ilmselt ennekõike kui ajakirjanikku. 2008. aastal hinnati tema ajakirjanduslikku meisterlikkust Eesti ajakirjanike liidu aasta ajakirjanikuks valimisega. Tema lugusid iseloomustab värskus ning otsekohesus, hinnatakse tema julgust ja õiglustunnet keeruliste probleemide käsitlemisel.

Piret Raud

kunstnik ja kirjanik. Lõpetanud Eesti kunstiakadeemia, MA graafikas.

On töötanud peamiselt vabakutselise kunstniku ja kirjanikuna, mõnda aega ka peatoimetajana lasteajakirjas Täheke.

Ta on illustreerinud üle neljakümne raamatu, kirjutanud luuletusi ja lühijutte lastele ning avaldanud kuus lasteraamatut. 2005. ja 2008. aastal sai Eesti Kultuurkapitali Kirjanduse Sihtkapitali aastapreemia. On osalenud näitustel Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Taanis, Saksamaal, Inglismaal, Itaalias, Hispaanias, Slovakkias, Venemaal, Iraanis, Jaapanis, Argentiinas ja Ameerika Ühendriikides. Tema tööd on esindatud Eesti Kunstimuuseumi ja Eesti Rahvusraamatukogu kogudes.

Raamatute "Kataleena isemoodi juuksed", "Ernesto Küülikud", "Sanna ja salakütid", "Printsess Luluu ja härra Kere", "Härra Linnu lugu", "Emma roosad asjad", "Tobias ja teine B".

Saanud mitmeid illustratsiooni- ja kirjanduspreemiaid (viimased raamatute "Ernesto küülikud", "Sanna ja salakütid", "Printsess Luluu ja härra Kere" ja "Härra Linnu lugu" eest).

Kirjanike Eno Raua ja Aino Perviku tütar, Rein Raua ja Mihkel Raua õde.

Eeva Park

kirjanik, kirjutanud novelle, luuletusi, jutustusi, ka ühe näidendi ja lasteraamatu. 2004. aastal pälvis Eduard Vilde nimelise kirjandusauhinna põneviku "Lõks lõpmatuses" eest.

Kirjanike Aadu Hindi ja Minni Nurme tütar.

Kalju Kruusa

(kodanikunimega Jaanus Valk) – luuletaja ja tõlkija. Pälvinud tunnustust nii tõlketöö kui ka luule eest: 1999. a Betti Alveri auhind luulekogu "Meeleolu" eest, 2006. a ajakirja Looming luule aastaauhind, 2009. a Tallinna Ülikooli kirjandusauhind ilukirjanduslike tõlgete eest ja Gustav Suitsu stipendium luulekogu "Pilvedgi mindgi liigutavadgi" eest.

Luulekogud: "Meeleolu", "Treffamisi", "Pilvedgi mindgi liigutavadgi", "Tühhja".

Kalju Kruusa on tõlkinud luulet, proosat ja näidendeid jaapani, hiina, havai, itaalia, prantsuse, soome ja inglise keelest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments