Roostal algavad kõrgemad riigikaitsekursused

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Homsest algavad Roostal 25. kõrgemad riigikaitsekursused, kus oma ala tipptegijad õpetavad teiste eluvaldkondade inimestele sügavuti riigikaitse olemust ja isegi saladusi. 

Kursusele on kutsutud poliitikuid, riigiametnikke, kaitseväelasi, ettevõtjaid, ajakirjanikke, haridustöötajaid ning teiste eluvaldkondades aktiivseid inimesed.

Kursused avab esmaspäeval kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran. Teiste seas esinevad kursuslastele kaitseminister Mart Laar, kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots, välisministeeriumi kantsler Alar Streimann, siseministeeriumi kantsler Tarmo Türkson, kaitse-, välis- ja siseministeeriumi ametnikud, kaitseväe ohvitserid ning teised asjatundjad, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet.

Nädala jooksul saab kursusel põhjaliku ülevaate Eesti julgeoleku- ja kaitsepoliitikast, välispoliitikast, riigikaitse korraldustest ja selle seadusandlikust keskkonnast, rahvusvahelisest kaitsealasest koostööst ja Eesti kaitseinvesteeringutest ning sisejulgeolekust, samuti riigikaitse seotusest erinevate eluvaldkondadega.

Loengud on nii põhjalikud, et osalejatelt võetakse enne lubadus kuuldut pärast kursust avalikult mitte levitada.

Lisaks ettekannete kuulamisele ja aruteludele osalevad kursuslased grupitöödes, et lahendada riigikaitse ja julgeolekuga seotud ülesannet.

Samuti külastavad kursuslased Ämari lennubaasi, tutvuvad Paldiskis 1. jalaväebrigaadi linnakus kaitseväe ja Siseministeeriumi valitsemisala varustusega ning külastavad Paldiski sadamas Eesti Mereväe laeva.

Esimesed kõrgemad riigikaitsekursused peeti 1999. aastal. Kokku on need läbinud 1100 inimest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz