Tallinna Tehnikaülikool avab huvilistele uksed

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

24. oktoobril on Tallinna Tehnikaülikooli uksed avatud kõigile huvilistele, et vaadata laboritesse, tutvuda teaduskondadega ja üliõpilaste eluoluga tänapäevases ülikoolilinnakus. 

Avatud uste programm ootab huvilisi 24. oktoobril kell 12. Päeva jooksul on võimalik tutvuda kaheksa erineva teaduskonna erialadega, toimuvad ekskursioonid teaduskondades ja üliõpilaslinnakus. Kohale tulnud gümnasistid võivad end hetkeks kujutleda tulevikku ja näha, kuidas oleks olla Tallinna Tehnikaülikooli üliõpilane − milline on eriala sisu, loenguruum, labor, raamatukogu, lõunasöögi koht, ühiselamutuba ja spordisaal.

„Avatud uste päevad on toredad. Tulevane üliõpilane ei otsusta nii-ehk-naa sellel päeval oma eriala üle, vaid tutvub peamiselt keskkonnaga. Ja TTÜs on, millega tutvuda,“ ütles TTÜ üliõpilasesinduse juht Tauri Kärson.

Uksed on avanud ka vastvalminud ja kogu Baltikumis ainus omataoline TTÜ tudengimaja. Tudengimajas toimub virtuaalne kergejõustikuvõistlus Kinect Xbox 360-ga. Aladeks 100 m sprint, 400 m tõkkejooks, kettaheide, odavise,
kaugushüpe. Lisaks saab proovida võistkondliku strateegiamängu Counter Strike 1.6 arvutitega.

TTÜ fuajees tutvustavad end tudengiorganisatsioonid, samuti kohalesõidutatud päris vormelauto, mille on loonud koostööprojektina TTÜ üliõpilased. TTÜ muuseumis on avatud põnev putukanäitus „Metamorfoosid –
PutukadPutukadPutukad!“ , mis esitab loo putukate mitmekesisest maailmast ja sellest, kuidas putukad on inspiratsiooniallikaks inseneridele, kunstnikele ja muusikutele.

Maakondadest toovad gümnasiste TTÜsse tasuta bussid, mis viivad õhtul ka koju tagasi. Bussidele tuleb eelnevalt registreeruda

End saab kirja panna saab kuni 19. oktoobri õhtuni. 21. oktoobril saadetakse registreerunutele e-kiri infoga, kust buss täpselt väljub. Muud kinnitust registreerumise kohta ei tule.
Kes soovib pärast registreerumist oma kohast loobuda, andku kindlasti teada!

Lisainfo siit.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments