Lääne Elu paberleht 15. oktoobril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

USAs Berkeley linna pitsi– ja tekstiilimuuseumis on praegu esinduslik väljapanek Haapsalu sallidest ja eesti rahvuslikest koemustritest.

Omavalitsus ei ole ainult teeninduspunkt, arvab sotsiaaldemokraat Neeme Suur. Teenuseid saab korraldada ka üle valdade piiri. On aga ka veel identiteedi kandmine, osalusdemokraatia tagamine, kaasamine, kohalike elanike tahte vormistamine ja väljendamine, kogukonna huvide esindamine ja kaitsmine ja palju muud, mis on omavalitsuse ülesanne.

Haapsalu Jaani kiriku altari lähedalt põrandast välja kaevatud vana korjanduspakku polnud keegi arvatavasti tsaariaja lõpust avanud, selgus kolmapäeval, mil pakk Kanuti ennistuskojas lõpuks lahti muugiti. 

Kaks nädalat tagasi Metsküla kooli elektrisüsteemi vahetamiseks annetusi koguma hakanud Metsküla kultuuriühingu arvele on laekunud 1000 eurot.

Paruness Hella von Hoyningen–Huene käis Saksamaalt Matsalus sünnipäeva pidamas.

Maaparanduse elav ajalugu: 80aastaseks saanud Paul Prikki teavad üle Läänemaa ja eks mujal Eestiski need, kellel on olnud pistmist maaparandusega, sest nii nagu ta 1955 Saku maaparandustehnikumi lõpetas,  nii ta selle ala peale ka jäi — 46 aastaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments