Sõpruskond käis Haapsalu raudteejaamas rongi ootamas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

22. september 2011 raudteejaamas. Foto: Arvo Tarmula

Eile õhtul kogunes väike sõpruskond Haapsalu raudteejaama, et mälestada 16 aastat tagasi lõppenud rongiliiklust. Nõnda käiakse koos teist aastat.

Ajaloolises Haapsalu jaamahoones asuva Eesti Raudteemuuseumi direktor Deana Põder valas kokkutulnutele kantseleis kohvi plekist hoidjates klaasidesse ning pakkus kiluvõileibu; vaadati vanu fotosid Haapsalu jaamast ning raudteetöölistest ja jaamatöötajatest, samuti 2010. aasta 22. septembri kogunemisest. Igaüks sai nimelise pileti esimesele tuleviku rongile.

"Eelmisel aastal kutsusime Facebookis inimesi viimase rongi 15. aastapäeva puhul raudteejaama — ja koguneski pisike seltskond," selgitas koosolemise tagamaid Kuke Galerii perenaine Aita Mölder. "Nüüd said kokku needsamad inimesed ja järgmisel aastal koguneme kindlasti jälle — ootasime, aga rong ei tulnud ju."

Möldri sõnul oli rong inimeste jaoks tähtis, mis siis, et sõitis aeglaselt. "Eile koguneski seltskond, kellele ei mahu hinge, et infrastruktuure lõhutakse. Me ju armastame oma Haapsalut!" ütles Mölder.

Viimane rong saabus Haapsalu raudteejaama 22. septembril 1995 kell 21.01. 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments