Ühendus Hiiumaaga katkenud (täiendatud)

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto: Wikipedia/Jaan Rebane
Foto: Wikipedia/Jaan Rebane

Öösel Väinamerele jõudnud torm on katkestanud laevaliikluse Heltermaa–Rohuküla liinil. Triigi–Sõru liinil jäävad planeeritult tänased reisid ära.

EMHI ilmaennustuse järgi puhub täna varahommikust alates saartel tuul kuni 27 m/s. Samuti on veetase oluliselt tõusnud, ulatudes hinnanguliselt 70–80 cm üle nulltaseme. Samas pole täpne veetaseme tõus teada, kuna Rohuküla mereseirejaam ei anna praegu infot, mis muudab liikluse jätkamise veelgi ohtlikumaks.

Täna ei ole Rohuküla–Heltermaa liinil ühtegi väljumist toimunud ja kell 16 otsustavad kaptenid edasiste reiside toimumise üle. Väinamere Liinid palub reisijatel jälgida operatiivset liiklusinfot kodulehel www.tuulelaevad.ee, kust saab teavet hetkeseisu kohta liinidel.

Tegemist on esimese korraga, mil üks suurtest parvlaevadest — Hiiumaa — ei saa ilmastikuolude tõttu liini teenindada. Kuigi Hiiumaa tehnilised parameetrid lubaksid ka praeguses tormis sõita, ei luba kapteni hinnangul Rukkirahu kanali kitsus tugevas tormituules laeval kanalis ohutult liigelda.

Ennetavalt on tehtud muudatused Triigi–Sõru liinil parvlaeva Kõrgelaid sõidugraafikus. Täna tormi tõttu reise ei toimu. Homme toimuvad ärajäänud reisid Triigist kell 16 ja 19 ning Sõrult kell 17:30.

E–pileteid ärajäänud reisidele saab muuta infotelefonil 14204 ja soovi korral tagastada täies mahus.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments