Põder jooksis auto ette

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Pühapäeva õhtul kella 21 paiku jooksis Silma kandis põder džiibile ette. Teele jäänud põdrale sõitis otsa veel teinegi sõiduauto.

Haapsalu jaoskonna korrakaitseteenistuse vanema Tarmo Paio sõnul oli tegemist õnneliku õnnetusega — mõlemad autod said kokkupõrkest küll viga, kuid inimesed kannatada ei saanud.

Tallinn–Haapsalu maanteel on Silma kant üks nendest kohtadest, mis jääb loomade liikumisteele ja seal on väljas ka hoiatavad liiklusmärgid. "Inimesed, olge kenad ja jälgige liiklusmärke," ütles Paio.

Ta lisas, et jälgida tuleb ka kiirust — kuigi seal on lubatud sõita 90 km/h, tuleks just sügisel, mil loomad liikvel, pimedal ajal aeglasemalt sõita, et jõuaks reageerida.

Kokkupõrked põdraga võivad lõppeda väga kurvalt. Paio rääkis, et pühapäevases õnnetuses tundus auto vigastuste järgi, et põder tabas autot külje pealt.

Viga saanud põdra elu lõpetasid jahimehed.

Pühapäeva õhtul oli veel teinegi avarii. Kell 22.17 sai häirekeskus teate, et Ristil on sõiduauto sõitnud vastu teepiiret. Tarmo Paio ütles, et õnnetuse põhjustas tähelepanematus, juht oli kaine.

Kokkupõrkes sai viga auto, autojuht kannatada ei saanud ja tuli ise sõidukist ise välja. Sõidukist lekkis teele jahutusvedelikku. Kohale tulnud päästjad ühendasid auto aku juhtmed lahti ning vabastasid sõidutee liikluseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
muidugi
12 aastat tagasi

ikka on loll põder süüdi

Liina
12 aastat tagasi

See oli jah, küll õnnelik õnnetus, aga põdrast on ka kahju