Politsei juhib liiklejate tähelepanu turvavarustusele

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Alanud nädalal pöörab politsei liiklusjärelevalves erilist tähelepanu turvavarustusele ning tuletab liiklejate meelde nii turvavöö kui ka laste turvavarustuse olulisust.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnul põhjendavad juhid turvavarustuse mittekasutamist enamasti lühikese sõidu ja väikese kiirusega. "Tegelikult on linnakiirusel kokkupõrge võrreldav kukkumisega viiendalt korruselt. Seega on lühimagi sõidu korral hädavajalik iga abivahend, mis õnnetuse hetkel sõitjaid kaitseb," ütles ta.

Samuti ei tohiks Tänaku sõnul mööda vaadata laste turvavarustuse nõuetest. "Kooli ja lasteaia hooaja alguses tuleks kindlasti üle vaadata ka lapse turvavarustus ning kontrollida, kas see vastab lapse pikkusele ja kaalule," sõnas Tänak.

12.—18. septembrini on turvavarustus politseinike tähelepanu all kogu Euroopas.

Selle aasta kevadel avastas politsei samalaadse nädala käigus 810 turvavarustuse nõuete rikkumist, neist 54-l juhul rikuti laste ohutu sõidutamise nõudeid. Selle aasta 8 kuuga on liikluses hukkunud 18 liiklejat, kes ei kasutanud turvavarustust.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments