2

Täna esitletakse lasteraamatut "Jääkaru Polli"

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna kell 16 esitleb autor Siggi Haapsalus lasteraamatukogus eestikeelset lasteraamatut "Ühe unega ümber maailma. Jääkaru Polli".

Sigurður Örn Brynjolfsson ehk Siggi on Haapsalu islandlane, kelle koomiksijoonistamismeisterlikkust on ka Lääne Elu lugejad kogeda saanud.

""Jääkaru Polli" on animaatori ja (koomiksi)kunstniku Siggi autoriraamat, mis äraseletatult tähendab, et ise ta selle kirjutas ja ise ka joonistas. Tegu on sellevõrra omanäolisem, et "meie oma" islandlane kirjutas jutu mitte emakeeles, vaid inglise keeles. Eesti keelde tuli lugu tõlkida, ent ometi tekib kiusatus raamatust rääkides vaadelda, mida see eesti lastekirjandusele juurde annab. Etteruttavalt olgu öeldud, et lisab väikelaste raamatute teemaderingi keskkonnateadlikkuse, mida seal seni eriti pole," tutvustab kirjanikku ja teost lastekirjanduse asjatundja Krista Kumberg.

Raamatu on tõlkinud Liis Lepik ja välja andnud kirjastus Tammerraamat.

Krista Kumbergi põhjalikum ülevaade Siggi raamatust ilmub laupäevases Lääne Elus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Andrus Karnau
Andrus Karnau

Tore, et seda esitletakse, aga kus seda tehakse?
Või see on saladus, mida teab vaid Krista Kumberg?

Tarmo Õuemaa
Tarmo

Vabandust, see toimub Haapsalus lasteraamatukogus.

wpDiscuz