Kutsekool koolitab lapsehoidjaid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Alates sellest sügisest saab Haapsalu kutsehariduskeskuses omandada lapsehoidjakutset.

"2012 aasta jaanuarist alates peab lapsehoidjana tegutsev isik seaduse järgi vastavat kutset omandama," seletas kutsehariduskeskuse koolitusjuht Mall Lepmets.

Koolitus koosneb Lepmetsa sõnul neljast kursuseplokist: sissejuhatus ja lastekaitse, lapse kasv ja areng, lapse tervisehoid ning kodumajandus ja korrastustööd. Koolitajateks on näiteks Haapsalus Lepatriinu Mängumaa päevahoide pidav Kristin Veltri ja lastearst doktor Alja Ambros.

Kursused on mõeldud nii juba lapsehoidjana tegutsevatele inimestele, kel puudub alates jaanuarist nõutav kutsetõend, kui ka kõigile teistele. "Lisaks lapsehoidjatele võiks selline koolitus huvi pakkuda ka näiteks igapäevaselt lastega töötavatele lasteaedade söögitädidel," arvas Veltri.

Praegu on koolitusele registreerunud kuus inimest, kellest viis juba töötavad Läänemaa päevahoidudes, rääkis Lepmets. „Vabalt saaksime kümme inimest veel võtta,” lisas ta. Registreeruda saab kuni kursuse alguseni 16. septembril.

Hetkel on Veltri sõnul tema teada Haapsalus ainult üks paberitega lapsehoidja. „Aga Haapsalus ei olegi väga lapsehoidjaid, isegi see, et koolitusele kuus inimest tuleb, on mulle üllatus,” lisas ta. Kutsehariduskeskuse koolitusel osaleb ka kaks Lepatriinu Mängumaa töötajat.

Varem Haapsalu kutsehariduskeskus Lepmetsa sõnul sellisel kujul tasulist lapsehoidjakoolitust pakkunud ei ole. Küll aga on plaanis seda huviliste olemasolu korral tulevikuski teha.

Koolituse hind on 412 eurot.

Lapsehoidjakoolitusele on mõelnud ka Haapsalu Töötukassa. Huvi tunneb selle vastu kuus töötut, aga koolituskonsultant Meeli Kalju sõnul ei ole veel selge, kas koolituse hange kuulutatakse välja.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments