Häid tulemusi krossirajalt

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne motoklubi noorim võidusõitja Kaarel Laherand on 9aastane.
Lääne motoklubi noorim võidusõitja Kaarel Laherand on 9aastane.

Eesti motokrossi meistrid selgusid viimasel etapil Tihemetsas ning läänlastel on põhjust rõõmu tunda, sest ka Läänemaale jagus üks meister — Reio Engman seenioride klassis.

Tabeliseis oli enne kaht viimast võistlussõitu üsnagi pingeline — Reio Engmanit ja lähimat jälitajat lätlast Jurjis Kovgersit lahutas vaid kaks punkti.

Esimene sõit muutis tabeliseisu läänlase kahjuks. Kovgers noppis 25 punkti Engmani 22 vastu ning läänlane oli ühe punktiga taga. Viimane sõit algas taas läänlase kahjuks — Kovgers oli stardis kiirem. Siiski õnnestus Reiol peagi Jurjisest mööduda ja kohe ka hooga end valli kinni sõita. Lätlane oli taas oma teed läinud ning kasvatas edu peaaegu kümnele sekundile. Reio alustas enesekindlalt tagaajamist ning lätlane pidi alla vanduma ja paraja edumaaga läks teise sõidu võit Reio arvele. Etapivõit ning meistritiitel olid samuti kindlustatud. Jurjis kogus Reiost 2 punkti vähem.

Lääne MK esindaja Argo Laherand sõitis ka südilt ning meistrivõistluste kokkuvõttes oli 14.

85 cm3 tsiklil oli oma viimasel võistlusel enne klassivahetust Khevin Kalm, kellele ei olnud nädalavahetus just kõige roosilisem. Tsikkel jättis teda rajapervele juba enne võistlussõite ning punktilisa ta ei teeninud. Meistrivõistluste kokkuvõttes oli ta 34. Khevini kiirus on aasta algusega võrreldes tublisti kasvanud ning uuest hooajast siirdub noormees MX2 Juniori masinaklassi.

65 cm3 tsiklil oli taas sadulas Lääne MK noorim võidusõitja Kaarel Laherand. 9aastasel poisil oli tänavune hooaeg päris esimene ning tulemused aina paranesid. Meistrivõistluste kokkuvõttes teenis Kaarel 19 punkti ning saavutas 31 võistleja seas 20. koha. Täiesti kaalukas tulemus debüüthooajal.

MX2 Juniori masinaklassis oli rajal juba kaks Lääne MK krossisõitjat — Kert Pääbo ja Norman Madiberg. Mõlemad noormehed on hooaja jooksul oma sõidukiirust ning oskusi parandanud, mida kinnitavad ka tulemused. Eesti meistrivõistluste arvestuses saavutas Kert tubli neljanda ning Norman kaheksanda koha.

Eesti karikasarjas õnnestus Kerdil aga saavutada omas klassis esikoht. Kaheksast peetud etapist oli Kert poodiumil viiel korral. Etapivõitu sel hooajal veel ei tulnud, kuid neli hõbedast ning pronksine koht kõnelevad enda eest.

Lääne MK eestvedajad Reio Engman ja Janek Soidla jäid poiste tänavuse hooajaga rahule. Poistel oli areng silmaga näha ning võetud eesmärgid täideti.

Läänlaste krossisõitu saab kodupublik imetleda 15. oktoobril Kiltsis, mil peetakse Haapsalu kestvuskross.

Hannes Prikk

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments