Rattasarja võitja otsustasid sentimeetrid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Enne Oru–Salajõe rattasõitu juhtisid Rakser Rannarootsi sarja Andrus Tammistu ja Üllar Mikk võrdsete punktidega. See lubas põnevat võistlust nii meestele endile kui ka publikule.

Liidergrupp oli üksteist passides pidevalt koos, finišijoonel suutis Mikk Tammistut mõne sentimeetriga edestada ja sai ka üldvõidu. Omavahelises klaarimises ei pandud aga tähele saarlast Jaanus Müüri, kes rebis mõlemast omakorda paari meetriga ette ja võitis sõidu ajaga 37.31. Võrdne aeg 37.32 läks protokolli nii Mikule kui ka Tammistule.

Renek Loorensi valitud huvitav 19,5 km pikkune rada meeldis paljudele ja osutus jõukohaseks 90 ratturile. Üle 40aastaste veteranide esikolmikus olid Agu Lehemaa (37.37), Agu Simulask (38.28) ja Ain Heeringas (39.44).

Naistest olid parimad Liina Kasela (45.49, kokkuvõttes 30. koht), Kadri Lukk (46.23) ja Krista Hein (47.13), naisveteranidest Urve Sündema (46.28), Helina Evert (47.36) ja Piia Jaaksoo (48.38).

Poistest oli kiireim Robin Pruul (46.23), järgnesid Kristo Simulask (50.24) ja Raul Paju (53.41). Tüdrukutest oli kiireim Karin Vaalma (1.01.42) Karolin Kängsepa (1.01.44) ja Liisalota Krooni (1.03.20) ees.

Parim võistkond oli jalgrattaklubi Paralepa koosseisus Üllar Mikk, Andrus Tammistu, Kaivo Lomper ja Agu Lehemaa. Teiseks tuli Põldotsa rahvaspordiklubi I ja kolmandaks Suusaklubi Sula I võistkond. Isa, ema ja lastega oli välja tulnud koguni kaheksa peret, parimad olid Sündemad Agude ja Raadlate ees.

Auhinnaks olid lihatooted Rannarootsi maitse järgi ja hasartmängumaksu nõukogu toetuse eest soetatud spordivarustuse kinkekaardid. Sõidust osavõtjaid tervitas Koela talumuuseumi perenaine Päivi Viik.

Rattasõitude võitjaks tulid peale Üllar Miku ka naiste arvestuses Liina Kasela, meesveteranidest Ain Heeringas ja naisveteranidest Urve Sündema. Poistest kogus enim kohapunkte Robin Pruul ja tüdrukutest Karin Vaalma.

Aare Vaalma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments