Kirimäe külaselts tegi valla lastele külapäeva

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kui tavaliselt on külapäevad täiskasvanuile, siis Kirimäe külaselts kutsus läinud pühapäevaks kokku oma valla lapsed.

Kirimäe külaseltsi juhatuse liikme Kai Ruutsoo sõnul tuli kokku poolsada last Paliverest, Taeblast ja Nigulast. Kirimäe külast üksi oli lapsi ligi kümme.
Lastele oli teatevõistlus ja karaoke, külas oli poni. Grilliti ASi Maag kingitud vorsti ja söödi ühe kohaliku proua küpsetatud kringlit. Ettevõtmist toetas ka vallavalitsus.

„Võiks veelgi lastele kokkutulekuid teha,” tunnistas Kai Ruutsoo, sest lapsed olid rahul ja kui 3–4 tunni pärast hakati koju asutama, küsisid nad: „Kas juba?” Kiikumine ja pallimäng ju alles pooleli.

Mängud ja võistlused olid mõeldud 6–13aastastele, aga oli ka nooremaid osalejaid.

Külaseltsi tänavusist tegemistest nimetas Ruutsoo, kes on kinkinud külaplatsi maa külaseltsile, kevadist rohevahetust, vastlaid ja jaanipäeva. Selts on teinud ka tantsuõhtuid, tellinud orkestri ja külarahvas on väikese tasu eest saanud tantsida. Tulemas on sügisene rohevahetus ja lõikuspidu.

Külaseltsil on abi koostööst Noditoaga. Külarahvas annetab Noditoale asju, mida ei ole enam endal vaja, aga mida ära visata ka ei kõlba. Nodituba müüb need edasi ja annetab omakorda külaseltsile, kirjeldas Ruutsoo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments