Risti avas esindusliku jalgpalliväljaku

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kulus viis aastat ja üle 150 000 euro, et Risti jalgpallurid võisid vastasele koha kätte näidata oma koduväljakul.

Avamängus näitas kodumeeskond koha kätte Reformierakonna kollasärkidele — esimene poolaeg 1:0 ja lõpptulemus 2:1.

Alles eelmisel päeval oli Risti tulnud Lihulas Läänemaa jalgpallimeistriks.

Möödunud sügisel võitis väikese valla meeskond aga lausa üle–eestilise jalgpalli rahvaliiga, millest võttis osa mitusada meeskonda.

Senised saavutused on tulnud ilma oma nõuetekohase jalgpalliväljakuta.

Laupäeval avatud kunstmuruväljak on Risti valla esimene igati nõuetekohane täissuuruses plats, mis kõlbab suurepäraselt igasugusteks Eesti liiga mängudeks.

„Üle kümne aasta on käinud Risti väljaku tegemine. Hoo sai see sisse 2007. aastal ja siis arvasime, et ehk on aasta pärast valmis, aga ei,” rääkis Risti vallavanem Rein Kruusmaa. „Kaks viimast aastat on see olnud valla häbiplekk — poisid küsivad, millal mängida saab, ja me ei julge neile silma vaadata.”

Vallavanema sõnul ei ole väljak nüüdki päris valmis, näiteks kummi on kunstmuru all praegu umbes 10 tonni, peaks aga olema 50 tonni. „Osa kummi ootab panekut ja raha kulub veel,” ütles ta.

Katteta on jooksurajad, paigaldamata valgustus. Siiski on väljak mängukõlblik.

Sotsiaaldemokraat Kruusmaa kiidab Reformierakonna parlamendiliiget Lauri Luike, kelle töö ja vaev oli selle taga, et 2007. aastal tuli riigilt 700 000 krooni väljaku aluskihtide ehitamise raha.

Kunstmurukatteks tuli üle 600 000 krooni PRIAlt ja üle 200 000 krooni sponsoritelt ning eraisikutelt — „sõpradelt”.

Piirdeaiad ja väravad maksis ligi poole miljoni krooni ulatuses kinni LEADER ja 112 000 tuli annetustest.

Ülejäänu, üle 360 000 on valla eelarvest.

Avamispeo mängu vaheajal jõudis ristilasi tervitama Eesti Jalgpalliliidu juht Aivar Pohlak. „Ma loodan väga, et teie ristikäik on andnud eeldused, mis hakkavad tulemusi andma,” ütles ta.

„Jalgpalliliidu poolt luban, et paneme teie projektidele õla alla. Et siia tuleks jalgpalliklass ja et Risti saaks treeneri,” ütles ta.

Pohlaku sõnul sobib Risti toetamine jalgpalliliidu plaanidega, sest siinse jalgpalli arendamine on liidu üks eesmärke. „Läänemaa on ainus maakond, kel ei ole kolmes tugevamas liigas ühtegi meeskonda,” ütles ta.

Pohlak kiitis Risti jalgpallivõistkonda nende mulluse Eesti rahvaliiga võidu eest ja lootis, et varsti mängib uuel väljakul FC Flora. „Natuke on siin tuli siiski tuha all, sest kui pakkusime Ristile preemiaks sõprusmängu FC Floraga, ütlesid nad, et ei taha. Ma arvan, et räägime uuesti,” rääkis ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Pallur
12 aastat tagasi

Ootame siis pikisilmi ka suuremaid võistlusi!