Andrei Korobeinik: pangamaksu panustava Leedu konkurentsivõime tugevnes, Kaja Kallas peab sõnu sööma

Andrei Korobeinik Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees

Andrei Korobeinik Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees

Eesti majandus on juba peaaegu kolm aastat languses ja päästerõngaid ei paista kuskil. Paljud loodavad et Kaja Kallase lahkumine päästab olukorda, kuid päris nii see ei toimi. Peaministri ära saatmine Euroopasse ei muuda Reformierakonna majanduspoliitikat ja eelmise aasta parlamendivalimiste tulemusel oleks valitsuse moodustamine ilma oravateta väga keeruline. Opositsiooniparteid teevad konstruktiivseid ettepanekuid Eesti majanduse päästmiseks, kuid Reformierakond lükkab need ettepanekud ükshaaval tagasi, kasutades selleks oma koalitsioonipartnerite - Eesti 200 ja sotsiaaldemokraatide - hääli.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu
5 päeva tagasi

Need kasumid mis on tingitud euribori tõusust ja mille heaks pank pole näppugi liigutanud peabki maksustama !

Imelik
6 päeva tagasi

Vaevalt nüüd mingi maksu kehtestamine majanduse “päästerõngas” on, selleks on vaja ikka teisi eeldusi. Samuti ei maksa kõiksugu statistilisi andmeid võtta absoluutse tõena vaid sealt tuleb endale vajalik selgeks teha. Näitena võib tuua SKT elaniku kohta, kus Luksemburgi kohta on märgitud võõrtööjõu suurt osakaalu (SKT arvestusse lähevad, elanike alla mitte) ja Iirimaa suurt hargmaiste ettevõtete hulka (suur panus Iirimaa SKT-sse, tegelik tulu rändab välismaal asuvatele omanikele). Pigem ütleks, et RE-l tegelik majanduspoliitika puudub üldse.