Vaata galeriid: Ameerika autod saabuvad Haapsallu

Maris Sander

info@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

FullSizeRender (1)FullSizeRenderIMG_0327IMG_0320IMG_0334

Fotod: Arvo Tarmula

Täna algav American Beauty Car Show täidab linnapildi saja isesuguse ameerika autoga Eestist, Soomest, Rootsist, Lätist ja Hollandist.

Juba on linnavahel kuulda tavapärasest valjemat mootorimüra ja linnapilti on ilmunud unikaalsed sõidukid. 

"Näiteks soomlase 1972. aasta Buick Rivieral on väga eriline 3D värvilahendus. Ühe eestlase 1980. aasta GMC buss on inspireeritud A-Teami seriaalist, teise eestlase 1949. aasta Lincoln Zephyr on väga haruldane auto nii Eestis kui ka naaberriikides ja see on taastatud peaaegu sada protsenti originaalilähedaselt,” rääkis ürituse korraldaja Moonika Vahar. 

Pühapäeval toimub iga-aastane ameerika autode kiirendusvõistlus. “See tõotab tulla äärmiselt vinge, sest juba praegu on kirjas väga kirev ja huvitav seltskond!” ütles Vahar ja lisas, et võistluse auuhinnafond on tänavu 10 000 dollarit.

Peaesineja on tänavu Dee Snider Ameerikast, bändi Twisted Sister solist, kes esitabki selle hitte. Laupäevane peaesineja on The Darkness Inglismaalt. Üles astub ka Soome bänd Steve`n`Seagulls, kes lööb juba laineid üle maailma. Ent esinejaid on veel teisigi.

Ameerika autode sõu kannab tänavu järjekorranumrbit 15.

Ürituse ajal, 10.-12.juulil on Haapsalu vanalinn tavaliiklusele suletud. Karja ja Kalda tänava ristmikust pääseb edasi vaid ameerika päritolu autodega. Korraldajad paluvad muud päritolu sõidukitega tulijail sellega arvestada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
8 aastat tagasi

Ära muretse, sügisel on taas nostalgiapäevad, siis on vast sulle sobivam sümboolika tänavatel.

.I..
8 aastat tagasi

Näe üks tarbimiühiskonna ori pistis siin jälle üürgama ilmselt ei meeldi kui keegi asjast ka räägib. Kas sa ära ei väsi sellest juudavõimu teenidamisest.

...
8 aastat tagasi

Sa ära ei väsi oma orjaplämas iga artikli kommentaarides?

anne
8 aastat tagasi

Nii õpetatatakse orjarahvast kummardama võõra võimu sümboolikat ja sellega kaasnevat rahareligiooni.