Haapsalust saab täna piiskopilinn

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

salumäe_tallinnatoomkirik_langovits22

Tiit Salumäe pärast piiskopiks pühitsemist Tallinna toomkirikus. PEETER LANGOVITS

Viimastel aastasadadel ei ole Haapsalus piiskoppi resideerinud, kuid 1. mail saab Haapsalust taas piiskopilinn.

Möödunud neljapäeval, 23. aprillil pühitseti EELK Lääne praost Tiit Salumäe piiskopiks. Tema pidulik ametisseseadmise jumalateenistus on 1. mail kell 12 Haapsalu toomkirikus.

Pidustused algasid kell 11.30, mil protsessioon läks Jaani kirikust toomkirikusse. 11.35 oli mälestushetk Vabadussõja mälestussamba juures. Kell  12 algas Haapsalu toomkirikus piiskopi ametisse pühitsemise pidulik jumalateenistus.

Haapsalu linnavalitsus kutsub täna heiskama riigilippe, et toonitada päeva pidulikkust ja tähtsust.

"Võtan piiskopi kutsumuse väga lühidalt kokku kolme sõnaga: juhtimine, toetamine ja edendamine. Juhtimine tähendab hoida kiriku ühtsust ja järjepidevust ning juhatada õiget teed. Toetamine teostub visitatsiooni ja hingehoiu kaudu. Edendamine tähendab kogudustes tehtava töö abistamist," ütles Salumäe oma uue ametikohustuse kohta.

"Haapsalule võiks uuesti piiskopilinnaks saamine tähendada ennekõike laienenud võimalusi Haapsalu esitlemisel linna külalistele. On ju Haapsalu piiskopilinnus üks linna peamisi vaatamisväärsusi," märkis EELK Lääne praostkonna vikaarõpetaja Kristel Engman.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
8 aastat tagasi

Tervist ja pikka iga hr. Piiskopp Salumäele. Loodame,et ka lähemate aastatuhandete jooksul ei hakka linnusetornist mõni imaam keskpäeval palvusi alla lõugama. Seda muidugi juhul,kui linnapea uuesti Petlemma ei sõida…

riigilipp
8 aastat tagasi

mis on kirikul pistmist riigiga

lammas
8 aastat tagasi
Reply to  riigilipp

Riik ongi rahva usu küsimus. Riike on aegade algusest juhtitud religioosete põgimõtete aluse nii tehakse ka tänapäeval. Poliitika see on prostitustsiooni elementidega täiendatud RELIGIOON. Religioon see on võim. Kui sa nüüd veel natuke mõelda jaksad siis mitte mingit vahet ei ole erakonnal või ususektil.