12

Kalle Muuli: Kümme neegrit

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kalle Muuli.

KALLE MUULI

Kalle Muuli

Euroopa Ülemkogu õilis plaan asustada 5000 Aafrika päritolu põgenikku Lõuna-Euroopast teistesse ELi liikmesriikidesse on Eestile ohtlikum, kui pealtnäha paistab.

5000 pagulast on nii põgenike üldhulga kui ka ELi rahvaarvu taustal muidugi kärbsemust. Kui jagada see 500 miljoni elanikuga Euroopas ühtlaselt laiali, langeks Eesti osaks kõigest 10 väikest neegrit. Täpselt niisama palju, kui oli neid Agatha Christie kuulsas krimiloos.

Selle tühise hulga ümberpaigutamisega ei lahenda Euroopa riikide juhid mitte ühtki probleemi. See on üksnes prooviuuring, millega luuakse mehhanism põgenikehordide vastuvõtuks ja kiireks hajutamiseks. Kui asi toimib, saab põgenikke Lõuna-Euroopast edasi saata juba suuremais kogustes ja sujuvamalt.

Kõiki üle Vahemere Euroopasse tungivaid illegaalseid immigrante pole muidugi võimalik põhja, itta ja läände vedada – juba ainuüksi selle tõttu, et paljud õnneotsijad lasevad Euroopa pinnale jõudes kohe jalga. Isegi kui seda saaks teha ja tehtaks, ei muutuks Eesti mustanahaliste riigiks.

Möödunud aastal tuli Aafrikast ebaseaduslikult üle piiri Euroopasse ligi 300 000 inimest, iga miljoni eurooplase (ja ühe miljoni eestlase) kohta 600 illegaalset immigranti. Seda on üle poole vähem meie sisserändekvoodist. Valitsus on tänavuse aasta sisserännukvoodiks kehtestanud 0,1 protsenti alaliste elanike arvust ehk 1322 inimest.

Põhimõtteliselt võiksime oma osa absoluutselt kõigist Aafrika põgenikest vastu võtta seaduslikele sisserändajaile ette nähtud piirmäära ulatuses. Kümne aasta jooksul saadetaks nõnda siia kuni 6000 mustanahalist pagulast – tegelikult muidugi märksa vähem – ja enamik neist oleks selle kümne aasta jooksul siit ka läinud. Euroopa Liidus on piirid lahti ja ükski Aafrika põgenik ei ületa eluga riskides Vahemerd selleks, et veeta oma ülejäänud elupäevad külmas, pimedas ja näljapajukit meenutava toimetulekutoetusega Eestis.

Seega, kümne aasta jooksul üks väikelinna jagu mustanahalisi, kes siit esimesel võimalusel jalga lasevad, poleks Eestile mingi rahvuslik katastroof. Nõukogude ajal toodi siia sama kogus venelasi mitte kümne aasta jooksul, vaid igal aastal, ja nõnda pool sajandit järjest. Mustanahalistest erinevalt tahtsid aga venelased ise siia tulla ja jääda.

Meie probleem pole mitte mõnesajas mustanahalises, vaid meis endis. Terve Eesti ühiskond on juba aasta otsa vaielnud kooseluseaduse üle. Igal aastal lahkuvad tuhanded inimesed kodumaalt, tuhanded lastega pered lagunevad, sest vanemad peavad välismaalt tööd otsima, majanduskasv on pidurdunud, sündide arv kahaneb kiiresti ja loomulik iive on miinuses. Meie aga vaidleme ennastunustavalt selle üle, kas mõnisada homopaari peaks saama  oma kooselu registreerida notari juures või võiksid nad koos edasi elada nagu seni, ilma registreerimata. Ainult võimalik kütuseaktsiisi tõus aastas nelja sendi võrra on viimastel nädalatel suutnud samaväärseid kirgi vallandada.

Kooseluseaduse vaidluse viljana on Eesti parlamendis üle hulga aja taas üks äärmuslike vaadetega erakond, kes teeb tihedat koostööd venemeelse Keskerakonnaga. EKRE üks liidreid on oma immigratsioonipoliitilised seisukohad muuseas kokku võtnud hüüatusega „Kui on must, näita ust!”.

Euroopa Ülemkogu prooviprojektiga liitudes ja mustanahalisi põgenikke vastu võttes mässiksime end järgmisteks aastateks lõputusse vaidlusse mitte ainult kooseluseaduse, vaid ka migrantide üle. Me kulutaksime kogu oma aja, jõu ja energia Euroopa heaoluühiskondade vaidluste vaidlemisele ja püüaksime lahendada heaoluühiskondade probleeme, olles ise riigi ja rahvana heaoluühiskonnast kui mitte valgusaastate, siis vähemalt 90 kilomeetri kaugusel. Vaidluse tulemus oleks põhimõtteliselt sama mis kooseluseaduse puhul: meie tegelike probleemide süvenemine ning äärmuslaste võidukäik.

Loomulikult peab Eesti toetama põgenikega kimpus olevaid Lõuna-Euroopa riike, kui me ikka tahame, et Lõuna-Euroopa riigid aitaksid häda korral ka meid. Solidaarsus ei saa olla ühepoolne, aga teisi pole mõistlik toetada ega abistada enda probleeme unustades ja süvendades. Seepärast on parim abi ikkagi rahaline ja tehniline toetus Euroopa lõunapiiri kindlustamiseks, mitte selle lekete muutmine veeks äärmuslaste veskile ühes teises piiririigis.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
sooh
sooh

kui aafrika inimesed ei taha end ise aidata ja jooksevad oma probleemide eest ära, siis mismoodi saame meie siit Eestist neid aidata? Keda me aitame, neid ära jooksvaid inimesi? Loogilisem oleks aidata siiski neid, kes sinna jäävad ja reaalselt tahavad olukorda parandada.

lendur
lendur

Selle endise kommunisti Muuli oli meenutab Ligi juttu Kreekale laenu garantiide andmisest et see on lihtsalt garantii ja raha maksma ei pea.Nüüd oleme küna ees kus Kreeka võib ära minna ja meie maksame.Sama pagulastega Muuli ütleb et nad ei tule ja kui tuleb siis ainult 10 tk …hülgemöla.

jaan
jaan

Ajakirjanik või asi….Mine seo parem kodus puanerätik ümber kaela…see lemmik värv sul

Partorg
Partorg

Eetlased ise tuleb maalt välja ajada et saaks neegrid siia asemele tuula – Noo sellise mõttevabaduseni ei küündinud isegi nõukogude võim.

Astmahaige riigikogu liige
Astmahaige riigikogu liige

Kuidas saab mustale punasega valge täpi teha?
Pistad neegrile redise perse ja hammustad sealt tüki ära.
Varsti saate proovida!

taust
taust

nii suur huvi kohe? et oma kalevipojast voodinaaber ei luba teha?

jõudu tööle
jõudu tööle

neeger vedeleb puu all, valge tuleb ligi ja räägib, et võiksid mingit tööd teha, teenid raha, saad rikkaks, ostad maja, võtad teenijad, lebad puu all varjus ja naudid elu. milleks mulle kõik see jama vastab neeger, ma leban niigi puu all ja naudin elu

tulevane maavanem soovitab
tulevane maavanem soovitab

Läänemaa on tühjast tühjem. Näiteks Rõude, Piirsalu, Keedika jne. Vanad mahajäetud talud ja maad ootavad pikisilmi inimkäsi. Mõtleks, tuleb algul üks inimene ja varsti on maa täidetud lastega. Ja tuleb lisa.
Taeblaski on ju mitu tühja korrusmaja.
Lõpuks ometi ei ole me enam väljasurev maakond.

mida?
mida?
Kui meil palju sellise mõtlemisega poliitikuid on, siis vartis ei ole eestlased enam valged vaid pruuni nahalised. Mustade sisse toomine on eesti kultuuri häving. Aafrika piirkondades on kriis ainult mõnes üksikus riigis. Ma ei saa aru, miks nad ei või kuhugi mujale aafrikasse põgeneda. Jumal on andnud mustanahalistele rohkem maad, kui valgetele ja nüüd nad peavad meie kultuuri tapma ja solkima tulema. Kultuuri surm on rahvuse surm. Ei no tegelt, ennem venelased, soomlased, rootslased või inglased, aga palun mitte araablased, moslemid, mustanahalised või kõik need lõunapoolsed. Tulge turistidena ja käige meie kultuuriruumi uudistamas, aga ärge jumala eest siin lapsi tehke… Loe rohkem »
kuuevarbaga tibla
kuuevarbaga tibla

neegritega asja ei lahenda. Ka neeger tahab maal süüa ja juua.

aidsi ränne
aidsi ränne

aidsikandjad eestisse, eestlased kabuhirmus välismaale, TÕLL, TÕLL tõuse üles

taust
taust

Eriliselt rumal jutt. Eesti on aidsi nakatumise koha pealt Euroopas esirinnas. ja seda ei põhjusta olematu sisseränne.

wpDiscuz