VALIMISED: Kell 15.20 Sotsiaalmajas. Natuke nalja kah.

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Sotsiaalmajas on Haapsalu suurim valimisjaoskond, seal on kirjas üle 3000 valija nimi. Enamik selle piirkonna valijaid eelistab valida valimispäeval, ütles jaoskonnakomisjoni esimees Liivi ollino.

Muusikakooli kitsukeses saalis oli poole nelja paiku juba natuke vaiksem. Keskpäeval, mil maakonnakomisjon ootas esimesi hääletustulemusi, oli komisjoni liikmeil valijatega nii palju tegemist, et jäta või andmed andmata.

"Inimesi muudkui tuli, nagu bussi pealt," ütles Ollino. "Meil käiakse õigel päeval hääletamas."

E-hääli oli selles jaoskonnas üle 500, see teeb umbes kuuendiku kõigist valijaist.

Mitu inimest ei saanud valimispäeval hääletada, sest polnud endale selgeks teinud,kus on tema ametlik elukoht. Üks Soomes tööl käiv inimene oli kindel, et elab Haapsalus, aga Haapsalu elanikeregistris temanimelist ei olnud.

Nii juhtus veel mitmega, ütles Ollino. Arvasid, et elavad Haapsalus, aga tegelikult olid mujale sisse kirjutatud."

Nalja sai ka.

Jaoskonnakomisjoni liige Einar Luik rääkis, et üks ringkonnanimekirju uurinud inimene küsis, kas temaga tehakse siin nalja. Ta oli avastanud, et kui ühe kandidaadi nime ühe hingetõmbega hääldada, tuleb välja "Ole vait".

Fotod: Arvo Tarmula.

sotsmaja valimised (5) (1024x682) sotsmaja valimised (4) (1024x682) sotsmaja valimised (3) (1024x682) sotsmaja valimised (2) (1024x682) sotsmaja valimised (1) (1024x682)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
VALIMISED: Lääne Elu valimistuur jaoskondades | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Natuke nalja Haapsalu sotsiaalmajast. […]