Lätis ähvardab 40 000 siga hukkamine

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martna seakasvatus (13) (1300x867)Martnas kasvavad sigu praegu veel Läti liigikaaslaste saatus ei ohusta. Foto: Urmas Lauri

Lätis tuleb sigade Aafrika katku leviku tõkestamiseks ilmselt hukata 40 000 kodusiga, teatas põllumajandusminister Jānis Dūklavs teisipäeva hommikul usutluses riigitelevisiooni hommikusaatele.

"Praegu me kaalume meetmeid, mida võiks rakendada. Ilmselt teeme otsuse kodusigade tapuks. Lihtsalt hukata, saades selle eest hüvitist, ootamata ära taudi farmi jõudmist. Sellega me hoiame ära nakkuse edasise leviku," ütles ta.

Ministri sõnul tuleb kodusead tappa aladel, kus on välja kuulutatud eriolukord, ja ka puhvertsoonis. "Meie arvestuste kohaselt võib sellel alal olla ühtekokku umbes 40 000 kodusiga," ütles ta.

Minister lisas, et otsus kodusead hävitada võib tulla sel nädalal.

Lätis on Aafrika seakatku leitud praeguseks 30 metsseal ja 28 koduseal neljateistkümnes kodufarmis. Hukatud on 198 kodusiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Põllumajandusminister Padar: Oleme seakatku tõkestamiseks valmis | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Vt ka: "Aafrika seakatk hirmutab Läänemaa seakasvatajaid" , "Maablogi: Keda ohustab sigade katk?", "Lätis ähvardab 40 000 siga hukkamine" […]