Haapsalus on täna Eesti kõrged kirikutegelased

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10

Eesti kirikute nõukogu peab täna Haapsalus väljasõiduistungit, kus arutatakse muude küsimuste kõrval ka nõukogu tulevikusuundi.

„Siin on palju kogudusi ja pärastlõunal külastamegi neid,” põhjendas kirikute nõukogu täitevsekretär Ruudi Leinus, mis peab kirikute nõukogu oma väljasõiduistungi Haapsalus.

Muude küsimuste kõrval on päevakorras kirikute nõukogu presidendi, luteri kiriku peapiiskopi Andres Põderi ettekanne. Põder esitab oma ettepanekud ja ettekujutuse kirikute nõukogu tuleviku kohta.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles peatus kõrgeid külalisi tervitades põgusalt Haapsalu ja Betlemma sõprussuhetel. Suklese sõnul on koostöö soiku jäänud. Betlemmas on vahetunud linnapea ja Haapsalust saadetud kirjad on jäänud vastuseta, ütles Sukles.

Eesti kirikute nõukogusse kuulub kümme Eestis tegutsevat konfessiooni.

Fotod: Arvo Tarmula

kirikute nõukogu (1) kirikute nõukogu (2) kirikute nõukogu (3) kirikute nõukogu (4) kirikute nõukogu (6) kirikute nõukogu (7) kirikute nõukogu (8) kirikute nõukogu (9) kirikute nõukogu (10) kirikute nõukogu (11)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tervitus
9 aastat tagasi

Raunole sinna torni kõrvale,tubli ja vahva poiss!

Nii
9 aastat tagasi

ongi ju-netikommisõltuvus on nii suur,ja kus ikka mujal õitseda,kui poolanonüümselt lehesabas sappi pritsides-kuigi me ammu TEAME,kes on kes…

nagu koera pulm see lääneamaa elu
9 aastat tagasi

jäle vana mina sedasi prosti panna ei suudaks. Küll käib ettevõtjatega Leningradis joomalaagris mille tulemus on null, sest linn on tühi. Alles käis siin veinjumalatega lipitsemas. Nüüd käib õhtupalvusel andeks palumas et saaks süüdimatult rahvast edasi peetida. Huvitab kas sellisel linnapeal mingisugused põhimõtted ka veel eksiteerivad, Aga eks santi parandab ainult haud.

M
9 aastat tagasi

Palun ikka mõelda ka, mida räägid.

mailis
9 aastat tagasi

Häbitunnetust võiks Teil ikka vähekegi olla, kui tahate ennast inimeseks pidada

btr
9 aastat tagasi
Reply to  mailis

Nagu leht juba kinnitas siis kirikuringkonnad andsid selle korraldamise eest Suklesele teenetemärgi. Ilmselt hääletab järgmised valimised ka tema poolt. Pange tähele varsti hakkab Sukles mingit kirikut ehitama või renoveerima

vanapagan kavalantsudele
9 aastat tagasi

kas Swedpanga, Ühispanga, IRLi, Sotside ja KE esindajaid ei tulnudki kohale. RE on vähemalt aus Sukles oli kohal ju oli mida rääkida.