Lauri Luik: Kallase loobumine annab võimaluse noortele tegijaile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Reformierakonna senine peaministrikandidaat Siim Kallas loobus täna ootamatult järgmise valitsuse moodustamisest ning põhjendas otsust tema vastu suunatud meediakampaaniaga. Nüüd on võimalus noortel tegijatel end tõestada, ütles riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Lauri Luik Lääne Elule.

Lauri Luik. Foto: www.lauriluik.ee
Lauri Luik. Foto: www.lauriluik.ee

„Täna hommikuni pidasime konsultatsioone ja töötasime teadmisega, et Siim Kallas on meie peaministrikandidaat,“ lausus Luik.

„Kahju, et nii läks, kuid ma austan Siimu otsust ning saan temast antud olukorras aru,“ nentis Luik. „Mis edasi? Leian, et see on võimalus noortel tegijatel end tõestada.“

Täna kell 15 arutab Reformierakonna juhatus uue peaministrikandidaadi isikut, kelleks võib saada Hanno Pevkur. Luik lisas teiseks arvestatavaks nooreks peaministrikandidaadiks ka Taavi Rõivase.

„Mul on väga head koostöökogemused Taavi Rõivasega, seda juba üle kümne aasta tagusest ajast, mil juhtisime Reformierakonna Noortekogu,“ rääkis Lauri Luik. „Ta on erudeeritud, nutikas ja intelligentne inimene ning hea meeskonnamängija. Taavil on tugev parlamentaarne kogemus ning ta on sotsiaalministrina hästi hakkama saanud.“

Lauri Luik peab tugevaks ja heaks kandidaadiks ka Hanno Pevkurit, kes on end nii sotsiaal- kui ka justiitsministrina hästi tõestanud. „Tunnen teda kui tasakaalukat, hoolivat ja ratsionaalset inimest,“ iseloomustas Luik. „Peagi koguneme erakonna juhatusega uue peaministrikandidaadi küsimust arutama. Eks siis näis.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
1
10 aastat tagasi

Need nii-öelda noored tegijad saavad rahva mandaadi vaid ehk siis, kui on ette näidata ka reaalne töökogemus. Paraku poliitilised ametikohad ei anna ettekujutust ei tegelikust erasektori olukorrast, ega ka reaalsest olukorrast Eestis. Nii lihtne see ongi.

Võtaksin
10 aastat tagasi

küll tempot maha,kui ka keegi teine kommenteeriks,aga kõik tublid läänlased juba tuduvad

liivakast
10 aastat tagasi

täna hakkame peaministrit mängima

juss
10 aastat tagasi

kallasest kahju jah, kõva tegija, nii palju varastada ja mitte vahele jääda…..

just
10 aastat tagasi
Reply to  juss

hästi öeldud

ahaa
10 aastat tagasi

Luik tahab saada sotsiaalministriks! poliitbroilereid peab ju kuidagi premeerima,kuldmüntidest jääb väheks!

kodanik
10 aastat tagasi

Luik hakkab äkki ise peaministriks?

kahju
10 aastat tagasi

Lauri Luik küll ei jaga riigi juhtimisest midagi.Peaministril peaks olema rohkem kogemusi ja teadmisi, need noored mehed küll ei sobiks. Aga kahju,et Kallas söödi välja,tark ja kogemustega tegija.