Ando Lehtmets on Jõu meister maadluses

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ando Lehtmets võitjana kõrgeimal poodiumil.
Ando Lehtmets võitjana kõrgeimal poodiumil.

Märts oli Läänemaa maadlejatele tiheda võistlusgraafikuga kuu. Lisaks märtsi alguses toimunud õpilaste meistrivõistlustele toimus 17. märtsil Luunjas rahvusvaheline maadlusturniir seitsmekordse maailmameistri Jaan Jaago mälestuseks, kus Läänemaad esindas seitse noormaadlejat.

Parim oli Lauri Leier (Dünamo), kes saavutas –69 kg kehakaalus 1. koha, osalejaid oli kaalus 15 maadlejat. Lauri on sel aastal olnud pea igal võistlusel võitmatu.

Reimo Milva (Dünamo, –85 kg), Werner Veiko Kleinod (Leola, –50 kg) ja Rainer Kleinod (Leola) – kõik kolm läänlast saavutasid oma kehakaalus 5. koha.

Raul Neeme (Leola, –38 kg) sai 10. koha ja Kevin Kiviselg (Leola, –35 kg) sai 11. koha.

Ainus täiskasvanud maadleja Ando Lehtmets (Dünamo) oli sel turniiril ülitugevas rahvusvahelises konkurentsis sunnitud leppima 7. kohaga.

Jõu meistrivõistlused

Juba nädal hiljem, 24. märtsil, toimusid Märjamaal Eestimaa spordiliidu Jõud meistrivõistlused. Läänemaad esindas neli maadlejat.

Sel korral oli meie parim Ando Lehtmets (Dünamo), kes otsustas kaasa teha nii kreeka-rooma maadluses kui ka vabamaadluses.

Oma erialal tegi Ando puhta töö ja tulemuseks oli Jõu meistritiitel kehakaalus kuni 74 kg. Vabamaadluses kaotas Ando napilt 3.–5. koha matši ning seal jäi tema tulemuseks 5. koht.

Teise meistritiitli tõi Läänemaale kuni 50 kg kehakaalus võistelnud Werner Veiko Kleinod (Leola). Joosep Padu (Martna) saavutas –96 kg kehakaalus 4. koha ja 5. koha saavutas –60 kg kehakaalus Ants Kristjan Tamm (Martna). Kokkuvõttes oli Läänemaa 41 punktiga 8. keskus kümne keskuse konkurentsis.

Janar Sõber

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments