Karilaid korraldas Swedbanki ees meeleavalduse

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Swedbanki meeleavaldus (32)

Meeleavaldusel ei osalenud väga palju inimesi. Foto: Merilin Kaustel-Lehemets.

Täna toimus Swedbanki Haapsalu kontori ees Haapsalu linnavolikogu esimehe Jaanus Karilaiu ja linnavolikogu liikme Heinar Tuulbergi korraldatud meeleavaldus.

Kohale oli toodud suur kast, mis sisaldas prinditud sajaeuroseid. "Nii Reformierakonna kui ka Swedbanki lemmikloom on orav ja mõlema lemmiktoit on siin," ütles Karilaid, kui tõstis oranži mänguorava rahakasti.

"Tavaliselt on meeleavaldus mõnesõnaline ja vihakeeles kõnelev. Meil on paljuski fakte konstanteeriv," rääkis Karilaid. Meeleavaldusele olid toodud kolm plakatit.

Esimene plakat avaldas kaastunnet Swedbankile, mille puhaskasum on viimastel aastatel küündinud sadade miljonite eurodeni. Teine plakat avaldas kaastunnet Eesti valitsuse liikmetele.

"Peame neid mõistma eesotsas noore peaministeriga. Nende võlakoormus on väga kõrge. Ja kui su võlakoormus on väga kõrge, siis ei saa sa ju ometi nende vastu minna, kellele sa pead olema tänulik," nentis Karilaid.

Karilaiu sõnul sündis meeleavalduse idee eelkõige Swedbanki küünilisuse tõttu.

"Meil oli kokkulepe, et peame läbirääkimisi ja selleks tuli kohale Lääne-Eesti regiooni juht Egon Jekabson, kellega kohtusime siinsamas kontoris. Samal ajal kui pidasime läbirääkimisi, saadeti välja pressiteade, kus oli juba tehtud otsus," ütles Karilaid.

Kolmandal plakatil juhiti tähelepanu sellele, et maise vara tagaajamine pole pikemas perspektiivis kõige mõttekam.

Lisaks korraldajatele ja ajakirjanikele liikus ürituselt läbi ligikaudu 10 inimest. Meeleavaldusel hoidsid Swedbanki palvel silma peal kaks G4S turvameest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ka arestitud
10 aastat tagasi

Automaadist raha saab kaardiga aga poes maksta ei saa!

aga?
10 aastat tagasi

Aga mis saab nendest,kel arve arestitud ja kes automaati kasutada seetõttu ei saa?

Ehitusmees Egon
10 aastat tagasi
Reply to  aga?

Need kasutavad sula või naise pangakontot.

tahaks ka teada
10 aastat tagasi

aga kas see mitte nii ei olnud,et arestitud kontodega inimesed saavad oma miinimuumi ulatuses sula vaid kontorist kätte,neil ei ole ju ka kaardi kasutamise õigust? Või on nüüd asjad muutunud?

Väikelinn
10 aastat tagasi
Reply to  aga?

häälega tallinna 😀

Jüssi
10 aastat tagasi

tõstavad pead vä? svensson kütab kere varsti siis kuumaks:)

Jüssi
10 aastat tagasi

pangad vajavad tõesti rappimist. siiralt!

Fred
10 aastat tagasi

mul on poh, mul on LHV

k
10 aastat tagasi

Idee on tahtsam kui mass

igav liiv ja tühi väli.
10 aastat tagasi

Seega on valik kas karilaid ja kümme pensionäri või neli tankisti ja koer seltskonna vahel. Mina aru ei saa mille üle protestiti kas Hansapanga olemasolu või mitteolemasolu eest. Kui Karilaid tahab panga kinni panna siis ärgu talle tegevusluba väljastagu aga ilmselt on lepingud nii koostatud et midagi teha ei saa. Oravad jootsid kaks päeva rahvast umbe ja rahvas oli õnnelik ja tänulik noori oli magu murdu. Kui aga teletupsu unistustemaa levelilt kõrgemale vaadata siis on igav liiv ja tühi väli. Ilmselt oleme jõudnud juba kultuurilise allakäigu faasi kus tõsiste teemade üle arutlemiseks saab käsu korras koondada vaid 10 pensionäri.

irw
10 aastat tagasi

just,just nii mõnigi keskerakondlane jõi õnnelikult magusat marjukest reformierakonna paistel ning panga tähtsus ei huvitanud neid üldse.

Vello+Salajõelt
10 aastat tagasi

Mina olen eeskujulik doonor ja annan alati heameelega verd. Pank on pank. Kui verepank siis neile kui Swedbank siis neile.

jõudu julgetele
10 aastat tagasi

mis on selle juures erakonnaga pistmist( Karilaid on linnavolikogu esimees), need pangad imevad meie kõigi verd ja peavad meid teise sordi inimesteks. küll aga valitsus soosib nende pankade kasumihimu ja mitte eesti rahva toimetulekut.

.
10 aastat tagasi

no ütelgem nii,et julged väljas olidki ja teised,kes oleks võinud olla,olid peidus.mis aga on selle juures erakonnaga pistmist,siis tegemist on samuti mingil määral reformierakonna poliitika vastase aktsiooniga,seega on siin ka erakonnapoliitika mängus.

äh
10 aastat tagasi

aga kus siis erakonna liikmed kõik on? Kus on ka linnajuhid Vikman ja Põld,miks saba siis jalgevahel hoitakse, kui vaja erakonna au eest väljas olla?