Jaanus Karilaid: Ansip ühendas valitsusjuhi ja eurovoliniku rollid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo TarmulaRahvas on rääkinud, elagu rahvas! 2/3 rahvast, kes valimas ei käinud näitasid oma arrogantsiga umbusku meie poliitikute tegemistesse. 6 saadiku legitiimsus jääb küsimärgiga, 36% osundas sellele, et poliitikud hüppasid kollektiivselt lati alt läbi. Rahva hinge ei tabatud, järjest rohkem tundub, et tegemist on poliitilise eliidi projektiga.

Keskerakonna valimisvõit jäi 6000 hääle kaugusele, see on üpris tõsine sisekaemuse koht. Edasiminekuks vajame rahulikku enesekriitikat ja terviklikumat sõnumi edastamist. Sotsiaalse kaitse sõnumist jääb väheks. Julgeolekupoliitilises retoorikas tuleb olla konkreetsem ja siin ei tohi ühtegi halli tsooni lubada, arvan, et see on meile oluline ja vajalik õppetund.

Yana Toomi saamist europarlamenti on minul keeruline kommenteerida, sest olen avalikult tema väljaütlemisi avalik-õiguslikus telekanalis kritiseerinud.  Vaatan tema suunamist Brüsseli siiski positiivselt, Keskerakond omamoodi puhastus. Toom suudab suures nn eurokonglomeraadis kasulikum olla kui Eesti lämbes sisepoliitikas, kus on suur ahvatlus langeda kitsalt rahvuslike huvide  vastandamisse. Ma ei hakka siin oma varasemaid väljaütlemisi Toomi suunal enam kordama.

Andrus Ansip ühendas aga hästi pikaaegse valitsusjuhi, kokkulepitud eurovoliniku ja europarlamendi rollid. Au võitjatele ja adekvaatseid järeldusi kõigile!

Jaanus Karilaid, Haapsalu linnavolikogu esimees (Keskerakond)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ets
9 aastat tagasi

Rahva hing on erakonnausu vangis.Kes valitud,on tublid,aga palju jookseb veel vett merre,enne kui aus riigikord tuleb.Kes ja kuidas ja millal?Eks katsu kõntsast lahti saada,kui ta külge on kleepunud….Valituse juhtimistalad on viltu.

samas ka
9 aastat tagasi

Müstiline on see,et nägime küll, et tarandi ja kelami roll brüsselis on null,aga valisime nad ikka uuesti, umbes nagu kaastundest,et las saavad teise miljoni veel tasku.Ei tea,millega eestlane küll mõtleb?