Juhtkiri: Rähklus elu eest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalus valitsevad Kesk- ja Reformierakond katsetavad uut valitsemisviisi: linnale kuuluvate asutuste nõukogudest on kõrvale heidetud kõik opositsiooni jäänud poliitikud.

Ühelt poolt paistab – see on üks inetu, kättemaksumaiguline tegu. Teisalt on valitsusliidul õigus võtta kogu vastutus enda peale. See kõlaks hästi ja oleks aktsepteeritav, kui seda vastutust ikka oleks. Tegelikult ei vastuta mitte keegi valede otsuste eest, vähemalt siiamaani küll mitte. Kui pole opositsiooni, ei pruugi valed otsused või nõukogude küündimatus avalikuks saadagi, sest kõik on ühes paadis ja peavad kokku hoidma, et mitte põhja vajuda.

Imekspandav on seejuures volikogu esimehe Jaanus Karilaiu vallandunud aktiivsus Läänemaal. Pärast seda, kui ta pealtnäha täiesti arusaamatul põhjusel jättis maha Nõmme linnaosavanema asetäitja (küllap päris hästi tasustatud) koha, lendab temalt igal vähegi päevakajalisel teemal avaldusi ja ettepanekuid meediasse, valitsusse ja parlamenti.

Poliitiku on ilmselt käima lükanud parlamendivalimised tuleva aasta märtsis. Kahel eelmisel korral jäi Karilaid parlamendi ukse taha. 2007 sai ta Lääne-Eestis 590 häält. Järgmine kord oli ta juba oma nimekirjas teine mees – 2011 jäi ta 2566 : 1416 alla vaid Kalle Laanetile, kes tol ajal kandideeris veel Keskerakonna nimekirjas, kuigi oli parlamendis juba n-ö aknaalune ehk vaba mees.

Kolm on kohtu seadus. Neljandat korda parlamendi ukse taha jäämine on suurte ambitsioonidega elukutselisele poliitikule niisama hull asi kui surm. Nii et võidelda tuleb elu eest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
shoes jordan
10 aastat tagasi

There are actually some intriguing points in time in this write-up but I do not know if I see all of them center to heart. There’s some validity but I will take hold opinion until I appear into it further. Good write-up , thanks and we want extra! Added to FeedBurner too
shoes jordan http://partydressshops.com/what-need-to-we-count-on-from-a-air-jordan-11/

jordans cheap
10 aastat tagasi

This web site is honestly a walk-through for all the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll absolutely discover it.
jordans cheap http://www.freewebsite-service.com/jordansfyek/Blog.php?id=189499&snavn=Toughness+In+addition+to+Straightforward+Nike+Shoes

comeaumentarelamassamuscolare.weebly.com
10 aastat tagasi

I really like and appreciate your blog article.Much thanks again. Fantastic.

fx range trader review
10 aastat tagasi

I really liked your article post.Thanks Again. Much obliged.

million hits secret
10 aastat tagasi

Thanks for the post.Much thanks again. Really Great.

online business
10 aastat tagasi

Great blog post. Really Great.

valimised
10 aastat tagasi

ehk seda rähklemist elu eest saame varsti kõikide erakondade kandidaatide puhul näha…