Kasari ääres filmitakse Sulev Keeduse uut linateost

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna jätkuvad Kasari jõe ääres eile alanud Sulev Keeduse uue täispika mängufilmi “Mehetapja Süütu Vari” esimese novelli “Mehetapja” võtted.

Stsenaariumi järgi ratsutab Teenuse lähedal üle Kasari jõe ehitatud silla Saska, keda kehastab Jörgen Liik. On 1890ndad ja Saska tuleb tagasi oma pruudi Maara juurest, kelle isa on otsustanud tütre vägisi teisele mehele panna. Saska on vihane ja otsustab silla talad läbi raiuda, et pulmarong ei saaks tulla üle jõe ja pulm jääks katki.

“Mehetapjat” filmitakse Raplamaal Kasari ääres veel täna, edasi siirdub võttegrupp Holdresse, Hellenurme veskisse, Kärstnasse, Urustesse, Vihterpallu ja Õmma rappa, vahendab Postimees.

Peaosas on noor näitlejanna Rea Lest, kes kehastab peategelast ka kahes järgnevas novellis “Süüta” ja “Vari”, mis filmitakse tuleva aasta kevadel ja suvel.

Esimeses novellis mängivad veel Üllar Saaremäe, Toomas Suuman, Priit Pedajas, Katariina Unt, Õie Sarv, Peeter Volkonski jt.

Teise novelli „Süütu” tegevus toimub 1947. a kevadel. Peategelaseks on Ingerimaalt Eestisse küüditatud noor Elina. Edasiküüditamise hirmus registreeritakse eestlase Heinoga fiktiivne abielu. Noored hakkavad elama Heino onu korteri verandal, kummalgi eraldi nurk ja magamisase.

Kolmanda novelli “Vari” peategelane Luna Lee on otsustanud kodust põgeneda. Juhuse tahtel satub tüdruk töötu näitleja ja tema naise karile jooksnud suhte tunnistajaks. Vastukaaluks pakub Püha Peetruse koguduse pastor Teofilos kokkulepet jumalaga. Ometigi jääb ka Teofilos päästjana abituks.

Stsenaariumi kirjutas Sulev Keedus kahasse Madis Kõivuga. Filmi operaator on Erik Põllumaa, kunstnik Toomas Hõrak, kostüümikunstnik Reet Aus, produtsent Kaie-Ene Rääk.

Filmi tootja on F-Seitse. Filmi valmimist toetavad Eesti filmi instituut ja Eesti kultuurkapital.

Sulev Keeduse uue filmi esilinastus on planeeritud aastasse 2015.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments