Ilmus Läänemaa aastaraamat

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Maavalitsus on valmis saanud maakonna mullust aastat kokkuvõtva Läänemaa aastaraamatu.

Aastaraamatusse on koondatud info maakonna rahvastikust, majandus–, kultuuri- ja hariduselust; ülevaade valdade ja mitmesuguste maakonnas tegutsevate organisatsioonide tegevusest lõppenud aastal.

“Aastaraamat sümboliseerib maakonda kui tervikut. See annab põhjaliku ülevaate kogu maakonna riigiasutuste, kohalike omavalitsuste, koostööpartnerite ja kolmanda sektori 2012. aasta tegevustest,” ütles maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu.

Maakonna aastaraamatut koostati tänavu 19. korda. Kui alguses ilmus aastaraamat paberkandjal, siis 2008. aastast on seda välja antud elektrooniliselt.

Merle Mäesalu sõnul on pärast viit aastat jõutud arusaamisele, et elekroonilise vatiandi kõrval on vajalik ka paberkandjal ülevaade. Seepärast trükiti tänavu elektroonilise versiooni kõrval ka 12-leheküljeline brošüür.

Maavanem Innar Mäesalu sõnul oldi kitsastel aegadel sunnitud loobuma aastaraamatu tervikteksti trükkimisest. „Värviline brožüür koos CD-plaadiga on sobilik kinkimiseks koostööpartneritele teistest maakondadest,” ütles maavanem.

Brožüüris annavad maakonna katusorganisatsioonide (Läänema Omavalitsuste Liit, Läänemaa Arenduskeskus, Haapsalu Kolledž ja Kodukant Läänemaa) esindajad ülevaate oma 2012.aasta olulisematest saavutustest. Lisaks on eessõnana kirjas maavanem Innar Mäesalu kokkuvõte möödunud aastast.

Maavanem Innar Mäesalu, kellele  2012. aasta oli esimene täisaasta Läänemaal, ütles, et lisaks tööle oli see huvitav ka kogemuse ja emotsioonide tõttu, mida maakond talle, kui värskele läänlasele pakkus.

Brošüüri koos CD-ga jagatakse raamatu koostamisele kaasa aidanud partneritele. Huvilised saavad brošüüri ja CD-d aastaraamatuga uurida Läänemaa raamatukogudes.

Aastaraamat on elektrooniliselt saadaval Lääne maavalitsuse kodulehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kaanepilt
11 aastat tagasi

on palju tõotav 🙂