Eesti rannajalgpallurid kaotasid Tahitile, Mäeorg lõi värava

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Priit Mäeorg ja Kristen Viikmäe pärast Eesti-Tahiti rannajalgpalli maavõistlust. Foto Jaanus Getreu
Priit Mäeorg ja Kristen Viikmäe pärast Eesti-Tahiti rannajalgpalli maavõistlust. Foto Jaanus Getreu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neljapäeva õhtul kogunesid tuhanded inimesed Pärnu randa, et elada vahetult kaasa Eesti-Tahiti rannajalgpalli maavõistlusele.

Mõlema meeskonna jaoks oli mäng tähtis. Kui Eesti annab viimast lihvi juuli lõpus toimuvaks Eurocupi turniiriks, siis Tahiti valmistub 18. septembril kodus algavateks rannajalgpalli maailmameistrivõistlusteks.

Tahiti meeskond saabus mängupaika soojendusele juba 70 minutit enne mängu, Eesti rahvuskoondis alustas soojendust napilt 20 minutit enne avavilet.

Meie läänlastest spordisõprade pilgud olid ka kindlasti sellel mängul, sest Eesti koondises tegi kaasa ka Kõmsilt pärit Priit Mäeorg.

Mäng algas tuliselt. Nauding oli vaadata ühe maailma parima rannajalgpallikoondise mängijate tehnikat ja võistkondlikku, energiat täis mängu. Kindlasti erinesid meeskonnad võitlusvaimu poolest, vastastele andis kõva lisalaengu Tahiti sõjatants, mida nad külmavärinaid tekitavalt esitasid.

Siiski olid eestlased need, kes esimese värava lõid. Koondise väravavaht Vaiko Tammeväli saatis teele imelise kauglöögi ja skoor oligi avatud.

Tahiti mängijad aga lõid kolm väravat järjest.

Siis saabus meie mehe kord skoorida, Priit Mäeorg lõpetas esimese 12 minutilise kolmandiku seisuks 2:3.

Edasi löödi palju väravaid mõlemalt poolt, kuid Eesti igale väravale vastasid külalised kahega. Lõppseis 5:10!

Eesti meeskonnas tegi debüüdi ka hiljuti tavajalgpallis viimase koondisemängu pidanud Kristen Viikmäe, kes samuti skooris, veel lõid Eesti poolt värava Aleksander Saharaov ja Mait Anton.

Priit Mäeorg jäi oma mänguga rahule, eriti kui arvestada, et hiljuti põdes ta taas läbi kerge külmetuse. „Arvan, et Priit esindab Eesti rahvuskoondist Hollandis toimuval Eurocupil,” ütles koondise abitreener Marek Markson.

Suure jalgpalliga äsja lõpuarve teinud Kristen Viikmäe aga hindas oma debüüti rannajalgpallikoondises normaalseks.

Eesti koondise abitreener ja füsioterapeut, Eesti judokoondise peatreener Aleksei Budõlin oli mänguga üldjoontes rahul ja toonitas ka Priidu väärtust koondise. „Koondis mängis maailmatasemel koondise vastu hästi. Mäeorg on kindel ja rahulik mees, teeb alati oma ära,” ütles ta.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments