Nõvalased hääletasid napilt ühinemise vastu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Uue omavalitsusüksuse Põhja-Läänemaa moodustamise poolt hääletas 65 Nõva valla elanikku, selle vastu oli 68 vallaelanikku, teatas Nõva rahvahääletuskomisjon.

Rahvahääletusnimekirjas oli kokku 345 valimisõiguslikku vallaelanikku. Rahvahääletusel osales kokku 133 valimisõiguslikku vallaelanikku. Kehtetuid sedeleid ei olnud.

Reedest tänaseni said Nõva, Oru, Taebla ja Risti valla elanikud rahvahääletusel öelda, kas eelistavad iseseisvatena jätkamist või uue liitvalla moodustamist.

Ühinemise otsuse teevad vallavolikogud, rahvahääletuse tulemused ei kohusta neid samamoodi otsustama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
marxx
11 aastat tagasi

teades tundes volikogu , kes kuidas ja kelle käsul ning kelle meeleheaks hääletab siis ei ole midagi imestada , et liitumise poolt hääletatakse volikogus.

eks ta ole
11 aastat tagasi
Reply to  marxx

kardan samuti, ei ole meie volikogus nii palju mehi …

S.R
11 aastat tagasi

Haige jutt,kuidagi ei ole võimalik väita ,et 68 on vastu ja ülejäänud kõik poolt.Rahvaküsitluse tulemus näitabki ainult seda,et kohale tulnutest on 65 poolt ja 68 vastu.Kui palju nendest,kes erinevatel põhjustel kohale ei tulnud tegelikult liitumist pooldavad,seda nüüd küll keegi ei tea.Seega kuna hääled jagunesid 65/68 siis tegelikult on enamus ikkagi vastu,aga suht kindel on ka minu arvates see,et volikogu otsustab liitumise poolt.Nii et PALJU ÕNNE liitumise pooldajad.

Lepingust
11 aastat tagasi

Mis tulemused need on kui vastu on 68 elanikku, aga ülejäänud olid järelikult poolt. Vähemuse diktatuuri meil ikka ei ole.

marxx
11 aastat tagasi

vale puha, hääletus tulemused tuleb aluseks võtta

Lepingust
11 aastat tagasi

Kõik kes hääletamas ei käinud on poolt. Vaikimine on nõusolek.

Igatahes
11 aastat tagasi

Mina soovitaks lugeda volikogul seadust ! Täiesti arusaamatu on ,kes ja millal mõtles välja ,et rahvahääletus ei ole volikogule kohustuslik täitmiseks. / (2) Kohalik omavalitsus: 1) rajaneb riigi territooriumi haldusjaotusel; 2) teostub demokraatlikult moodustatud esindus- ja võimuorganite kaudu, samuti kohaliku elu küsimustes rahvaküsitluse või rahvaalgatuse teel./ Mida me siin p.2 siis välja loeme ? Et võimu teostatakse kahel moel : volikogu ja selle otsuste kaudu ning teine (ja volikogu otsustega võrdne) võimu teostamise viis on rahvaküsitlus. Sõna “samuti” tähendab ju samamoodi .Kui seaduseandja oleks tahtnud kohaliku omavalitsuse korralduse seaduses midagi muud väita ,oleks ta seda ka teinud . Nõvakad ,ärge… Loe rohkem »

eks ta ole
11 aastat tagasi

Huvitav, kas Õuemaa oma viimase lausega esindab volikogu nägemust asjast?
Või on talle suunised antud, kuidas õige oleks? Kuidagi kaua läks selle uudise üles saamisega, kas ta ootas IRL-i seisukohta 😉
Täitsa huvitav hakkab olema, mis siis Nõva volikogu teeb, ühest küljest peaks nagu “jess-jess-jess” ühinema tormama aga rahvast peaks ka nagu kuulama….

ohoo
11 aastat tagasi

operatiivsus missugune 🙂