Mihkel Nestor: kõik pilgud Saksamaal

SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor. Foto SEB

Saksamaa majanduse kohta tulevad pessimistlikud uudised ohustavad ka Eesti majanduskasvu väljavaadet.

Positiivsed majandusuudised, kuid mitte Saksamaal

Maailmamajanduse kohal lasub endiselt piisavalt murepilvi, ent viimase aja uudised on olnud siiski ettevaatlikult positiivsed. Varasem suur mure, inflatsioon, näib olevat nii USAs kui euroalal kontrolli alla saadud. See on lubanud keskpankadel alustada intressikärbetega, mis laenajate elu lihtsamaks teeb. Kui aasta aega tagasi pidi laenaja leppima enam kui 4protsendilise 6 kuu Euribori määraga, siis nüüdseks on see langenud alla 3 protsendi ja võib järgmiseks suveks kahaneda isegi 2 protsendi piirimaile.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Head
2 päeva tagasi

poliitikud, eksperdid, pankurid jne jne, leppige palun kokku, kas meie majandus on siis tõusuteel või languses. Ausõna ei viitsi seda kuulata, üks räägib, et asjad on paremuse poole, teine räägib vastupidist.

uskmatu.
2 päeva tagasi

Kuna pole tellija ja head uudist lugeda ei saa siis arvan,et Nestori hea uudis on venemaa majanduskasv ! Ei saa ju heaks uudiseks nimetada,et venelased vallutavad küla küla järel ja Kusrskis on ukridel olukord laus katastroof.