Linnuvaatluspäevadel nähti enim merivarte

Lääne Elu

info@le.ee

Merivart. Foto: Vikipeedia
Merivart. Foto: Vikipeedia

Oktoobri esimesel nädalavahetusel toimunud rahvusvahelistel linnuvaatluspäevadel EuroBirdwatch märkasid linnuvaatlejad kokku 117 428 lindu 168 liigist. Linnuhuvilistele jäi kõige arvukamalt silma merivart, keda märgiti üles 26 218 isendit. Väga palju märgati ka auli (12 884 isendit), valgepõsk-laglet (9071 isendit), viuparti (8949 isendit) ja mustvaerast (5471 isendit). Põnevamad vaatlused olid veel randkiur, stepi-loorkull, jõgivästrik ja vaenukägu.

Põõsaspea neemel, kus sel aastal on käimas suur rändeloendus, osales linnuvaatluspäeval 30 inimest, sealhulgas Soomest ja Prantsusmaalt. Põõsaspeal nähtigi kõige enam merelinde: merivarte, kaure, aule. Vaatlejad said jälgida ka välja-loorkulli ja rabapistriku möödalende.

Rahvusvahelised linnuvaatluspäevad EuroBirdwatch toimusid 32. korda. Euroopas ja Kesk-Aasias vaatles möödunud nädalavahetusel 25 000 inimest kokku 3,57 miljonit lindu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments