Ligi 880 noort alustab ajateenistust 

Lääne Elu

info@le.ee

Juulikutse ajateenijad kaitseressursside ameti Tallinna kontori ees. Foto: Denis Georgijev/Kaitseressursside Amet. 
Juulikutse ajateenijad kaitseressursside ameti Tallinna kontori ees. Foto: Denis Georgijev/Kaitseressursside Amet. 

14.-15. oktoobril alustab kaitseressursside ameti kutsel ajateenistust ligi 880 noort, nende hulgas kuus neidu. 
 
Ajateenijad asuvad erinevatesse üksustesse üle Eesti: diviisi staabi- ja sidepataljoni Ämaris, diviisi 2. jalaväebrigaadi Võrus ja diviisi suurtükiväepataljoni Tapal ning diviisi 1. jalaväebrigaadi Tapa ja Jõhvi linnakutes. 
 
Ajateenistusse on asumas seitse sõpruskonda ja 13 välismaalt tulnud kutsealust, kes elavad Soomes, Hollandis, Lätis, Rootsis ja Saksamaal. „Välismaal elavate kutsealuste soov tulla kodumaale ajateenistusse näitab seda, et pühendumus riigile ning seotus siinse eluga on tugev,“ ütles Kaitseressursside Ameti peadirektor Anu Rannaveski.
 
Omal algatusel asuvad oktoobris ajateenistusse 48 protsenti kutsealustest. „Vabatahtlikult teenistusse astuvaid noori on aina rohkem. Kui eelmisel aastal läks oktoobrikutsega 46 protsenti omal algatusel, siis 2021. aastal oli neid näiteks 38 protsenti,“ tõdes Rannaveski.  
 
Oktoobrikutse väljaõpe kestab kaheksa kuud ja selle käigus õpetatakse välja kaitseväe reakoosseis. Noored omandavad kasulikke oskusi rasketes oludes toimetulekuks, õpivad selgeks põhiteadmised riigikaitsest ja seda, kuidas ühtse meeskonnana edukalt toimida.  
 
Ajateenistusse kutsutakse kolm korda aastas ehk tegu on viimase kutsumisega selles aastanumbris. Järgmine kutsumine toimub 13. jaanuaril 2025. 
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jenkem
9 tundi tagasi

Pühendus riigile??? Nagu oleks valikut eksole😅

No nii
1 tund tagasi
Reply to  Jenkem

Noormeestel on vaid kaks kohustust. Omada kohustlik põhiharidus ja kohustuslik ajateenistus. Kas seda on palju? Tundub, et sinule Jenkem on seda palju.

T***
16 tundi tagasi

Et kui nädalavahetusel kodus, siis naljanumber … ikka ving ja kiun! See, mida mu poeg seal nädala sees teeb, on ulme, ja nii hea meel et ta laup koju saab! Ja tead, telefonid on keelatud.

Milla
17 tundi tagasi

Tänapäeva ajateenistus naljanumber. Iga nädalavahetus aga muudkui käivad kodus. Minu mees oli sõjaväes 3 aastat. 1x sai selle ajasees ainult koju ja kõik. Polnud nutitelefone, ega üldse telefone. Oli vaid paberil kirjavahetus. Ellu jäi!!

to Milla
1 tund tagasi
Reply to  Milla

Kas tahad samasugust sõjaväge? Ja mida su mees seal 3 aastat tegi? Lükkas lappi ja seisis tumputskal. Ka mina olin 2 a seal. Sõiaväeks oli seda partaki palju nimetada.