Eile purunesid taas soojarekordid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Soojarekordid 4. septembril 2024. Kaardil välja toodud maksimaalsed temperatuurid on mõõdetud kella 16-17 vahel. Kaart: ilmateenistus

Soojarekordid 4. septembril 2024. Kaardil välja toodud maksimaalsed temperatuurid on mõõdetud kella 16-17 vahel. Kaart: ilmateenistus

Südasuviselt soe õhumass purustas eile, 4. septembril üle Eesti päevarekordeid ja isegi absoluutseid kuurekordeid.

Termomeetrinäidud tõusid Lääne-Eestis ligi 30 kraadini.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vahi aga
21 tundi tagasi

Aga mis olid soojatemperatuurid 1034 või 65 aastal või 4502 e.m.a? Mõõtmise määramatuse kohta ka ei midagi ehk mõnesaja aasta temperatuurid kliimamuutuste kohta suurt teada ei anna ja muutuste tsüklid on sadades kordades pikemad:) Pigem peaksid inimesed kliimamuutustega kohanema nagu loodus seda teeb. CO2 osakaal atmosfääris on 0,04%, millest inimtekkeliseks loetakse sellest 0,004st 10%. Arvutage ise edasi ja mõelge kunagise osooniaukude paanika peale:)

Nojah aga...
9 tundi tagasi
Reply to  Vahi aga

Eks inimene blokeerib alati automaatselt enda mõtetes katastroofi ära. Kõik on hästi, meie pole midagi teinud. Kui emotsioonid kõrvale jätta, siis tegelikult on ikka häda küll natukene käes, kuid see pole kõige hullem. Palju hullem on see, et mitte midagi ei saa selle protsessi ära hoidmiseks teha enam. Rohehullude ideid kasutatakse lihtsalt praegu ärilistel eesmärkidel ära, muud midagi tolku pole. Ja see on ju fakt. Nii et, tuleb oma eluke ära elada lihtsalt ja mis järgmistest põlvedest saab, noh vaadaku ise, meie ei saa ausõna enam mitte midagi teha.

Rahvuslane
22 tundi tagasi

Eile, üleeile ja iga päev enne seda purunesid hinnarekordid! Kaua see puukide armee istub meil peas, astuge tagasi!!

Teadja
1 päev tagasi

Inimtekkeline kliimamuutus. Meil on hea meel, et september on soe, sama õnnelikud kindladti lõunaeuroopllased ei ole

Looduse sõber
22 tundi tagasi
Reply to  Teadja

Inimesed ei muuda ilma, kommu!
Kliima muutub kogu aeg 🤣

Teadja
9 tundi tagasi
Reply to  Looduse sõber

Milleks nimetada kedagi? Kirjuta oma arvamus viisakalt, see et sinuga ühte meelt ei olda, ei tähenda, et see vale on. Võibolla oled ise liiga rumal aru saamaks, mis maailmas toimub tegelikult? Pole sellepeale mõelnud, et selline variant on ka olemas?

Pook
1 päev tagasi

Ja mida ennustasid meie ilmatargad eesotsas Kairo Kiitsakuga augusti alguses, et suvi saab peagi lägi ja suvist sooja enam ei tule.

Ei valinud kommuniste!!
21 tundi tagasi
Reply to  Pook

Ja mida lugesime “valitsuse” huultelt: hinnad ei tõuse!
Valetavad nagu putinlased muiste 😡

Teadja
8 tundi tagasi

No te peaksite hinnatõusu loogikast aru saama ju. Selleks ei pea poliitikuid kuulama.