Graažiteatri vedaja sai regionaalmaasika auhinna

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Maasikad. Foto arhiiv

Noarootsis Teeristi villa Teatrigaraaži rajanud ning seal etendusi ja kontserte korraldav Kristjan Kuldmaa võttis täna peaministrilt ja regionaalministrilt vastu regionaalmaasika auhinna.

Regionaalmaasika auhinnaga tunnustatakse Eesti tublimaid inimesi ja ettevõtteid regionaalarengusse panustamise eest.

Sel aastal esitati konkursile 19 regionaalarengut toetavat kandidaati. Kandidaatide seas oli nii neid, kes edendasid piirkonna majandust töökohti luues, pakusid piirkonnale omaseid tooteid ja teenuseid või aitasid muul moel kaasa piirkonna eripära säilimisele ja arengule.

Laureaadid valis välja žürii, kuhu kuulusid Eesti linnade ja valdade liidu, SA Kodanikuühiskonna sihtkapitali, Eesti kaubandus-tööstuskoja, Eesti põllumajandus-kaubanduskoja ning regionaal- ja põllumajandusministeeriumi esindajad.

Regionaalminister Piret Hartmani sõnul on Regionaalmaasikast saanud tore traditsioon ja tänavu antakse auhinda välja juba 11. korda. „Igal aastal on olnud auhinnasaajate hulgas kohalikke algatusi ja üritusi, mis on saanud tuntuks üle Eesti,“ rõõmustas regionaalminister.

Auhinnasaajaid tunnustati Eesti klaasikunstniku Maret Sarapu tehtud klaasist maasikaga.

Regionaalmaasika 2024. aasta laureaadid on:

  • Leesi Tarwitajate OÜ – maakaupluse renoveerimine, avamine ja kogukonnaürituste korraldamine Juminda poolsaarel;
  • Kesk-Eesti ettevõtlusinkubaator – inkubaatori loomine ja käivitamine Viljandi, Järva ja Jõgeva maakonna koostöös;
  • Leana Liivson ja Mae Rae – Eesti 2023. a toidupiirkonna Mulgimaa projekti eestvedamine;
  • Kristjan Kuldmaa – Teeristi Villa Teatrigaraaži rajamine ning teatrietenduste ja kontsertide korraldamine Noarootsi poolsaarel;
  • ettevõtjad Veljo Konnimois (Radius Machining OÜ) ja Lauri Soosaar (Merkuur OÜ) – tehnoloogiahariduse ja inseneeria edendamine üldhariduskoolides üle Eesti.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
3 kuud tagasi

Mis see Graaziteater on?

Salu Eedu
3 kuud tagasi
Reply to  kodanik

No milleks vaja oma rumalusega hiilata!

tuleb
3 kuud tagasi

luua sotsialistliku vedaja aunimetus silmapaistvatele vedajatele koos rohematerjalist aurahaga. uhuutegevuse edendajad, Kandidaatide seas oli nii neid, kes edendasid piirkonna majandust töökohti luues, pakusid piirkonnale omaseid tooteid ja teenuseid või aitasid muul moel kaasa piirkonna eripära säilimisele ja arengule.

kas
3 kuud tagasi
Reply to  tuleb

mõni lehmapidaja või puulõhkuja ka auraha sai

võta vastu
3 kuud tagasi
Reply to  kas

Eks Sa ise tead, kas said auhinna.