Vormsi jahivaidlus jõudis kohtusse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kes Vormsil edaspidi jahti korraldab, selgub avatud konkursil. Foto: Vormsi Pildipank

Vormsi jahipiirkonna senine kasutusõigus lõppes 31. mail, uue kasutusõiguse andmine on takerdunud vaidlustesse. . Foto: Vormsi Pildipank

Vaidlus Vormsi jahiõiguse üle on jõudnud otsaga kohtusse, sest MTÜ Rannarootslane vaidlustas keskkonnaameti otsuse eelnõu ja Tallinna halduskohus peatas Vormsi jahipiirkonna kasutusõiguse seadmise.

Vormsi jahipidamisõigust on taotlenud kolm seltskonda: Vormsi jahiselts, Spithamis registreeritud MTÜ Rannarootslane ja Kulnor OÜ Ohtla külast. Seni saarel jahti pidanud Vormsi jahiseltsile pole aga meeltmööda, et saarel võiks jahti pidada ka mõni teine ühing.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvaja
10 kuud tagasi

Huvitav olukord. Küttimistulemusi vaadates on Vormsi jahiselts läänemaal kõige rohkem sigu küttinud. Kuidas siis saab öelda, et ei tegelda asjaga või on see ülespaisutatud probleem, et jahipiirkonda üle võtta?

Tiina
10 kuud tagasi
Reply to  Arvaja

On vaja uuendusi, vanad traditsioonid lõigata puruks.

Arvaja
10 kuud tagasi
Reply to  Tiina

Pigem tundub, et linnameestel bisnessi hais ninas.