Täna-homme on Rannarootsi keskuses toidukogumispäevad

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Toidupanga vabatahtlikud koguvad kauplustes abivajajatele toitu. Foto Nele Hendrikson

Sel nädalavahetusel saab seitsmes Eesti linnas, sh Haapsalus  annetada toitu allpool toimetulekupiiri elavatele peredele.

Toidupanga punastes põlledes vabatahtlikud võtavad Läänemaal inimestelt toiduabi vastu Rannarootsi Selveris laupäeval ja pühapäeval kell 12-18. Eelistatud on kauasäiliv toit, näiteks konservid, kuivaineid, purgisupid, õli, kohvi, teed jms, teatas Toidupanga pressiesindaja Nele Hendrikson.

“Eestis on üle 100 000 inimese, kes elavad kas vaesuses või vaesuse piiril. Absoluutses vaesuses elab 45 000 last. Toidupank pakub toidukogumispäevade kaudu inimestele lihtsa viisi neid inimesi aidata,” kirjutas Hendrikson. “Toidupanga töö toetamiseks on avatud ka annetustelefonid 900 9005 (2 eur) ja 900 9010 (8 eur).”

Toidupank võtab kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavad või defektsed tooted, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ning jagades toitu neile, kel on sellest puudus.

Toidupanga asutasid 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi heategevusfondi Päikeselill ja Swedbank. Toidupanga tegevust toetab alates 2010. aastast Avatud Eesti Fond.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments