Enim on energiatoetuse saajaid Läänemaal

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Aasta algusest käivitunud energiahindade kompenseerimiseks on maakondade võrdluses elanike kohta enim taotlusi rahuldatud Läänemaal (0,09), kirjutab ERR.

Omavalitsustest on elanike kohta kõige rohkem taotlusi rahuldatud  Narva-Jõesuus (0,14).

Läänemaal on energiatoetusi kokku küsinud 1842 leibkonda – Haapsalus 1045, Lääne-Nigulas 749 ja Vormsil 48. Lääneranna vallas on omavalitsuselt energiatoetust küsinud 460 leibkonda.

Leibkond kvalifitseerub toetuse saajaks, kui netosissetulek jääb alla mediaantaseme piiri. Seda arvestatakse pere ühe inimese kohta 1126 eurot kuus, iga järgmise vähemalt 14-aastase leibkonnaliikme kohta on sama summa kaaluga 0,5 (563 eurot) ja 13-aastased või nooremad lapsed kaaluga 0,3 (338 eurot).

Kokku on majandusministeeriumi meetmetega riik hüvitanud kõrgeid energiahindu eraisikutele ja ettevõtetele 158 miljoni euro eest, rahandusministeerium on maksnud kohalike omavalitsuste kaudu energiaarvete hüvitusteks kümmekond miljonit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments