Jaanus Karilaid: suvi tuleb ilus ja vabadust hindav

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Eile teatas peaminister Kaja Kallas, et kui nakatumiskordaja alla ei lähe, jääb sel aastal suvi vahele. Selle peale teatas riigikogu õiguskomisjoni esimees ja Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid, et Kallas vaatas eile tabeleid liiga külma pilguga.

„Peale aastaseid vintsutusi soovitakse „preemiaks“ nüüd ka suvi ära võtta. Kõige oodatum aastaaeg kevade kõrval! Liigselt kõmisev ja äikeseline sõnum. Riigikogu õiguskomisjoni esimehena kinnitan – suvi tuleb ilus ja vabadust hindav. Sest Tanel Kiik ja kogu valitsus saab oma tööga hakkama,“ kirjutas Karilaid vastuseks sotsiaalmeedias.

„Vaktsineerimine saab jalad alla, inimesed oskavad käituda pandeemia ajal tervest mõistusest lähtuvalt. Kellegi koduuksi ei pea maha murdma ning valitsuse suuniseid täidetakse. Pidage vastu, varsti lükkate varbad sooja rannaliiva, mitte aga külma morgi nagu mõned statistilised tabelid prognoosivad. Mina olen kindel, et valitsus saab oma tööga hakkama ja inimesed kuuletuvad juhistele. Kui koostöö ei suju, siis vahetatakse tavaliselt valitsuse koosseisu. Tavaline demokraatia, et sügisel saaks öelda – suvi läks kui unenägu, mängides ja joostes,“ kirjutas Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati
3 aastat tagasi

Läänemaa Pilvi Kirsi.

Appi
3 aastat tagasi

Vat kus poliitikust ilmatark välja ilmus. Ei usu ta poliitilisi lubadusi, ammugi siis ilmalubadust. Aga igasugune lobisemine on lubatud. Lõksuta edasi 🙂

Türgi ja Egiptus
3 aastat tagasi

Kui poliit-eliit saab kätte oma puhkuse/rahad ja välismaale tõmbab 2 kuuks, siis pole neil muidugi mingit muret eestlaste pärast.

Ei igatse eestimaa suvegi.
3 aastat tagasi

Eestimaa suved ei ole soojad ja ilusad. Vaid külmad ja vihmased. Ja meeletult lühikesed. Kõigest 3 kuud ainult.

Valdo
3 aastat tagasi

Tubli Hr. Karilaid. Nii on õige, süstida inimestesse positiivsust. Selleks me teid oleme sinna valinud. Mina toon positiivsena välja veel eile avaldatud covidi ravimis juhend kodustes tingimustes. Näen, et vähemalt valitsuse tasandil hakkavad asjad liikuma. Lisan veel, et seal kus algab paanika kaob normaalne mõtlemisvõime. T. Valdo.

Aaa
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Ära palun vali keskerakonda. Nagu näed, ei saa neid usaldada. Üks päev ühte meelt, tuulesuuna muutudes teine seisukoht. Kas sellistes saab kindel olla, kas läheksid koos luurele? Ei läheks ju

orav ja kesik
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Usume Korruptsiooni-koalitsiooni! —– halleluuja!

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Sügisel on kohalikud valimised, ullike!

Aaa
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

sõna “ullike” oleks võinud kirjutamata jätta! Miks te käite siin inimesi solvamas? Teemakohast midagi lisada pole, siis ei pea siia risustama oma jama, onju!? Ise mingi kõiketeadja ja maailmanaba? Ei ole ju! Inimesed on kõik ilusad ja head, palun olge viisakam! Paha meel tuleb peale teie sõimu pidevalt lugedes.

Valdo
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Tänan.
Ole terve ja vihka vähem!

Valdol
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Ongi see mõtlemine kadunud…

Lääne Elu
3 aastat tagasi

Austatud kommenteerija ,,küsimus prokuratuurile´´.Eesti ei ole sugugi koroonasurmade arvult maailma tipus nagu väidad.Eestis on nakatunud kokku 99008 inimest kellest on surnud 823 mis teeb 0,83 protsenti nakatunute koguarvust.Väiksem meie lähiriikidest on veel vaid Norras-0,72 protsenti.Lätis on see näitaja 1,50,Leedus 1,66 ,Soomes 1,11 ,Taanis 1,05 ,Rootsis 1,75 protsenti.Nii et uuri ennem kui lahmid niisama.

õige
3 aastat tagasi
Reply to  Lääne Elu

õige – las surevad edasi, läti ja venemaa piirini on veel ruumi. Küll Karialid ja Kallas juba hoolitsevad selle eest

pidupidu
3 aastat tagasi
Reply to  õige

Karilaid ja Kallas on ju ristivastupidisel seisukohal praegu pandeemia osas. Karilaid möönab, et pole hullu midagi ja suvel möllake nagu soovite. Töötab vastu ja sõnastab ka seisukohti, mis pole valitsuse omad.

Aaa
3 aastat tagasi
Reply to  Lääne Elu

Novot, see on õige küll, et tuleb vaadata haiglaravi vajavate ja surmade arvu, mitte aga nakatumisi, mis pole päris õige nummer minuarust, ei anna seda õiget pilti olukorrast tegelikult, kuid paljudele inimestele piisab juba hirmu nahka ajamiseks sellest numbrist, mida suurelt pealkirjas iga jummala päev avaldatakse

politruk
3 aastat tagasi

täpselt nii nagu Karilaid on maha müünud Savisaare ja EKRE nii see saab toimuma ka Reformierakonnaga

orav ja kesik
3 aastat tagasi
Reply to  politruk

…ja vastupidi! DD

tõesti tark mees
3 aastat tagasi

Karilaid lubab. Teab, et haigust suvel pole, teab, et ainult tema sõna maksab valitsuses, teab, et piirangud suvel ei kehti.

mammi
3 aastat tagasi

kas läänemaa raudtee sai juba valmis et juba uus teema ette võetakse?

küsimus prokuratuurile
3 aastat tagasi

kuna eesti on koroonasurmade arvu ja vigastatute hulga poolest maailma tipus siis mind huvitab see millal hakkab toimuma Karilaiu ja Kiige vastutusele võtmise protsess.

Aaa
3 aastat tagasi

mis see Karilaid siia tegelikult puutub!? Arvatavasti on hoopis suuremad ja kaugemad rahad mängus väikeste ja keskmiste ettevõtete väljasuretamiseks. Vaevalt see Karilaid sellest mängust midagi teab.