Iga kümnes Eesti koroonahaige ei tea kellelt nakkuse sai

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul sai Eestis koroonadiagnoosi 21 inimest, pea pooltel puhkudel pole terviseametil veel selgust, kus inimesed koroonaviirusega nakatusid. Kuigi iga kümnenda haige puhul ei suudetagi seda kindlaks teha, ütles terviseameti peadirektori kohustäitja Mari-Anne Härma intervjuus “Aktuaalsele kaamerale”, et olukord muutub kriitiliseks, kui pooltel juhtudel ei suudeta nakatumiskohta kindlaks teha, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Nakatumiskoha selgeks tegemine tihti venib või luhtub Härma sõnul ka põhjusel, et noored inimesed ei taha võtta kõnet vastu, kui helistab võõras number, tihtipeale siis läheb terviseametil kauem aega.

Statistiliselt esimesel kohal on nakatumine pidudle, teisel kohal on haigestumine pereringis, peolt haiguse saanud jäävad koju ja osad nende perekontaktsed haigestuvad. Kolmandaks on töökontaktid, kui haige pole õigel ajal jäänud eneseisolatsioon, siis haigestuvad kolleegid.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments