Jaanus Karilaid: Reformierakond meid ei kõiguta

BNS

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval Keskerakonna kongressil partei aseesimeheks taasnimetatud Jaanus Karilaiu sõnul on nende suurimaks poliitiliseks oponendiks endiselt Reformierakond, ühtlasi kinnitas ta, et pregune koalitsioon läheb ühtselt edasi ning oravate “tööpakkumised” seda ei muuda, vahendab BNS Postimeest.

“Poliitiline konkurents on tihe, aga meie oleme tugevamad. Ja me näitame seda kõigile,” leiab ta.

“Meie suurim poliitiline vastand on jätkuvalt Reformierakond. Keskerakond ärgitab eriarvamusi, nemad tahavad ainult ühte arvamust. Meie ütleme, et kommertspangad on siin liialt hõlptulu teeninud. Nemad räägivad: enne pangad, siis inimesed. Meie otsime eelarvekulutustele finantsvõimendusi, et luua oma inimestele parem elukeskkond, nemad räägivad kärbestest ja tasakaalust. Nagu nad ütlevad – siis jätame naabritele viisakama mulje. Just nagu oleksid naabrid need, kes Eestit valitsevad ja tüürivad,” lausus Karilaid kongressil. “Ei, Eestil on omaenda valitsus. Ja selle valitsuse eesotsas seisab Keskerakond.”

Ta meenutas erakondlastele, et valitsus ei olda üksinda. “Koos Isamaa ja EKRE-ga oleme Eestile avanud laia võimaluste akna. Meie ühine eesmärk on arendada majanduslikku ja sotsiaalset elu kiiremini kui ükski teine valitsus Eesti ajaloos,” rääkis Karilaid, lisades, et aastal 2023 on selle õnnestumist näha.

“Aga juba täna ütleme oma koalitsioonipartneritele EKRE-le ning Isamaale aitäh pühendumuse, töökuse ja julguse eest, mida nad meiega jagavad. Me oleme lubanud poliitikat ühiselt ellu viia neli aastat,” lisas Karilaid. “See oleks uus kvaliteet taasiseseisvunud Eesti valitsemiskultuuris. Seda ei kõiguta Reformierakond, kes ajalehekuulutuste vahendusel teeb omapoolsed tööpakkumisi,” lausus Karilaid kongressil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tühi pesa
3 aastat tagasi

Enne munemist ei pea kaagutama.

urmas
3 aastat tagasi

Kellele on vastandumine kasulik? Ainult erakondade juhtpoliitikutele.

Mati
3 aastat tagasi

Üks asi on avalik läbikäimine ja see on vajalik. Aga teades Venemaa viimase sajakonna aasta tegevust välisriikides, siis siin pole midagi muutunud. Ainult tehnoloogia on kaasaegsem. Endiselt kasutatakse ära kohalikke mõjuagente, kes kas kogemata või siis tahtlikult suunavad ühiskonnale vajalikke mõtteid ja hirme. Eestis on sellisteks mõjuagentideks (luurajatele lisaks) olnud venekeelsed, osaliselt ka keskerakondlased ja EKRE. Kui kuulata ekrelaste sõnavõtte, siis neil ei ole alati õnnestunud varjata idapoolt levitatavaid ideelisi välgatusi, liialt üks-ühele lähevad need mõnikord Venemaa doktrinidega kokku. Tahes-tahtmata tulevad meelde paralleelid 1940. aastaga. Siis olid samuti venekeelsed ja loomulikult kommunistid need, kellel ei õnnestunud alati varjata idasuunalisi välgatusi,… Loe rohkem »

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Mati

Muudkui kirjutate et ideelised välgatused ja suured kremli agendid jne. Tooge krt mingi näide ka siis juba, kui nii kindlalt kõike teate! Nagu rumalad korrutavad seda kooris , et kui homonoormehed ei meeldi või kui pealesunnitud kvootidele ollakse vastu, siis kohe on täielikud kremli tööriistad.

Kodanik
3 aastat tagasi

Karilaid on jälle seeni söönud. Eks EKRE ja KE sõbrustavad mõlemad kremliga ja sealt see kokkuhoidmine tuleb, mis muud.

Ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Võibolla seletate pimedatele, et mismoodi see EKRE kremliga sõbrustab? President ka nagu ei salli konservatiive, minuteada, käis tema hoopis naabrimehel külas ja kutsus külla.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Naabritega peakski hästi läbi saama ju, nad ei kao mitte kuhugile. Mõistlikum oleks heades suhetes olla. EKRE on just vastupidi, seda mitte teinud. Ma ei saa aru kuskohast te võtate sellise väite, et EKRE ja kreml on kaks suurt sõpra!? Inimene ajate midagi väga sassi või laulate lihtsalt mingite pettunud õelate inimeste ammu ära kulunud laulu!?

ips
3 aastat tagasi

mina pole küll aru saanud et mingi võimumuutus olek toimunud, reformierakond valitseb riiki ju edasi, vahet ei ole millised parteid sea valimistel valid.

Valdo
3 aastat tagasi

Kurb kui poliiteliit ei suuda koostööd teha. Pole midagi uut siin ilma peal. Üks poliitik viskab pori ja teine virutab vastu. Kahjuks on kolmandaks osapooleks meedia. Lugupeetud poliitikud minu meelest tähtsaim teema antud hetkel on, kuidas Eesti tuleb toime Covid 19 teise lainega? Kui me soovitame kellegil vähem vihata ja näha suuremat pilti, siis alustaks ise endast.
Päikest ja kainet mõistust meile kõigile. T. V.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Terviseameti juhtivtöötajad on ju selgelt välja öelnud, et valitsus tegeleb oma poliitilise upitamisega seda koroona varjus.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Mitte ainult valitsus, vaid ka teie armastatud reformipartei oli see kes üritas viirust ära kasutades valitsusele lisa muresid tekitada.

Ann
3 aastat tagasi

Tublid, keskid!

ime
3 aastat tagasi

näppu käkre

Käkre
3 aastat tagasi

Uus koalitsioon tuleb nagunii. Vajadusel jõuga ja mitte keski domineerides. Inimeste heaolu ja traditsioone väärtustav natsionaalsotsialistlik koalitsioon peab lõppema.

2. kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

Jah, meil on vaja valitsusparteid, kes ei hakka kohe õiendama, kui meesterahvas roosa kleidiga ringi kooserdab. Mees teab ise, mis värvi kleiti kannab!

küsimus
3 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

on majanduses.kui kesk suudab pensionid viia inimväärsele tasemele, siis on neil lootust, kui ei läheb pensionäride hääl ekrele, sest ekre seisab eesti eest ja tänased penskarid tõid Eestile vabaduse.karilaid on jutumees- tänu revile- sukles on ta meepoti juures, aga läänemaal on keski mõju olematu,põhiliselt möllab punasots suur,ekre on põranda all ja mart oma mõisas hang käes, et keegi mõisat ära ei valluta- tarand ja ilves on juba teel

valge daam
3 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Loll jutt ,suhu tagasi.

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

Ja missugust heaolu t oob meile Reformierakond?