Galerii: suurvesi saabus Kasarile tänavu erakordselt vara

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kloosti vaatetornist oli 18. veebruaril näha, et suur osa Kasari luhast on vee all. Vetase on vaid veidike madalam, kui mullu 20. märtsi paiku. Foto: Urmas Lauri

Kloosti vaatetornist on näha, et suur osa Kasari luhast on vee all. Vetase on vaid veidike madalam, kui mullu 20. märtsi paiku. Foto: Urmas Lauri

Tänavu saabus suurvesi Kasarile erakordselt vara.

Kui mullu, mil vesi tõusis kõrgeks märtsi lõpus, pidasid jõeäärsed elanikud seda varajaseks, siis tänavu on kõrgvesi kohal veel kuu aega varem. Veetase oli teisipäeval vaid kümmekond sentimeetrit madalam kui mullu 20. märtsil.

Tänavust suurvee taset Kasaril võib keskmiseks pidada, sest mulluse taseme hindasid jõe kaldal elavad inimesed just selliseks. Oma meetri jagu annaks veel tõusta ja isegi siis poleks veel midagi eriti hullu.

„Kaks ööd sadas ju meeletult vihma, tuul on mere poolt ka,” ütles Matsalu rahvuspargi külastuskeskuse teabejuht Helle Veltman.

Mullu ajas Kasari jõe üle kallaste suur sula, tänavu tõusis vesi aga peamiselt vihma tõttu. Oma osa on kindlasti ka sellel, et vesikaare tuuled on Väinamere kõrgeks puhunud ning seega on Kasari veevool alamjooksul aeglasem kui madala mere korral.
......
Urmas Lauri fotod

Vt ka: "Galerii: suurvesi Kasari jõel"

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments