Laupäeval kihutati Haapsalus rahvasprinti

Kalle Kruusma võistlustules. Foto Erki Mental

Laupäeval sõideti Haapsalus kevadine rahvasprinti, mis alati on rahvale huvi pakkunud. Läänlastel läks võistlustel päris hästi, sest koju jäeti nii mõnigi võit ja poodiumikoht.

Ka võistlejate huvi Haapsalu sprindi vastu on selle toimumise algusest alates suur olnud ja nüüdki pani end võistlusele kirja üle 100 võistleja.

Korraldajad olid ettevalmistanud 2,5 km pikkuse trassi, mis sisaldas nii tehnilist, aeglast kui ka ülikiiret osa. Võistlejatel tuli läbida ka väike kruusalõik – see tegi sõidu huvitavamaks, sest kruusalõik jäi pidurdusmaale asfaldilt.

Veteranides oli stardis kaks läänlast: Hillar Kruusma ja Toomas Lemberg. Voorudes kohti vahetades oli nende lõplik järjestus sama.

J-16 klassis oli läänlasi esindamas kaks sõitjat – Marcus-Indrek Simmer ja Cärolyn Soidla. Simmer suutis viimases voorus välja sõita küll neljanda aja, aga muidu meie noortel sellel võistlusel kõige paremini ei läinud. Osales kokku kaheksa võistlejat ja meie noored olid vastavalt Simmer 6. ja Soidla 7 kohal.

J-18 klassis oli stardis kaheksa võistlejat ning meilt Ranno Kristmann ja Virgo Šuman lõpetasid vastavalt 4. ja 6. kohaga. Kristmann oli küll poodiumikohale väga ligidal, aga seekord jäi see veel saavutamata. Šumanil purunes reedel tagasilla differ ja võistluseks alla pandud differ ei andnud võimalust poodiumikohale heidelda.

SU klassis oli läänlasi 14 võistleja seas stardis kolm: Egert Jakobi, Martin Jaanus ja Stern Ilves. Päeva lõpuks suutis Jakobi sõita ennast 3. kohale, võites viimase vooru. Jaanus, kes sõidab ikka veel varuautoga ei olnud konkurentsis ja sai 13. koha ning Ilvesel tõrkus mosse ta jäi 14 kohale.

2WD-V klassis oli 13 sõitjat, kelle hulgas Karel Šuman kaotas võrdsete punktide korrasl ajavõrdluses 3. koha 2 sekundiga. Keven Serbin ja Martin Tamm lõpetasid vastavalt 8. ja 9. kohaga. Serbin oli Kiltsis kiire, aga siin sõit kuidagi ei sujunud.

2WD-S klassis oli kõige rohkem osalejaid – 28. Marko Kukuškin läks rajale kindlate võidumõtetega ja väga pingelises kümnendike mängus võita tal ka õnnestus. Kukuškin võitis 1. ja 3. vooru. Teisest voorust alates sõitis ta uuemate rehvidega, mis kindlustas talle ka võidu. Kokkuvõttes oli Kukuškin ka Haapsalu rahvasprindi kiireim auto. Valmar Gilden oli 8., Lembit Madissoo 20.

4WD klassis oli stardis 11 sõitjat ja Läänemaa esindaja Kaido Saul oli lõppkokkuvõttes 10.

Eraldi võistlesid kaks sportklassi kubatuuriga kuni 2000 ja 2000+. Kui muidu on olnud huvi selles klassis sprinti sõita leige, siis sel korral oli väiksemas klassis kohal lausa kaheksa võistlejat ja suures kaks. Sel korral tuli 1600 kubatuuriga Ladadel rinda pista 2000 kuubikuga Hondade, Nissani ja Golfiga. Kui päeva alguses oli arvata, et poodiumile jõuavad kanged autod, siis päev näitas, et Ladadega suutsid sõitjad ise ennastki üllatada. Nii oli peale esimest vooru nagu ette arvata ees kangemad autod, kuid kohe nende kannul mõne sekundi kaugusel Kalle Kruusma Ladaga. Teises voorus sõitsid aga Ladad puhtalt ja kiirelt ning esikolmik oli Lada meeste käes: Kalle Kruusma, Steven Lätt ja Andres Kruusma. Kolmandas voorus võitis küll Aivo Ojala Hondaga, aga Kalle Kruusma oli teine ja Steven Lätt kolmas. Andres Kruusma eksis ning sai lõpuks 6. koha. Kokkuvõttes võitis üllatuslikult Kalle Kruusma Aivo Ojala (Honda) ja Steven Lätt (Lada Samara) ees.

Haapsalus olid kohal ka kiired krosskardid, mis pakkusid sõitjatele ja pealtvaatajatele omalt poolt elamuse. Kahjuks ei saanud üks Soome võistleja tulla, kuna on seotud WRC sarjas Toyota meeskonnaga ja saabus alles testidelt ega jõudnud oma krosskardiga Eestisse.

Täname Haapsalu rahvast, kes meid ära kannatasid ja lasid võistlusel toimuda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
MIKK
6 aastat tagasi

MIKK

Sass1.
6 aastat tagasi
Reply to  MIKK

Sass Esimene.