Lääne Elu paberleht 20. märtsil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

* Haapsalu linnavalitsus kavatseb kokku hoida 16 000 eurot aastas ja eraldada linnavõrgust sadakond eramaal asuvat tänavavalgustit. Ühistutele tähendab see mitmesajaeurost väljaminekut ja elektrikulu kasvu.
Linnavalitsus leiab, et tegemist on õiglase otsusega, sest eramuomanikud maksavad oma õue valguse ise kinni, kortermajade elanikud aga saavad valguse linna kulul. Samas on korteriühistud, ked otsus puudutab, seisukohal enamik kortermaju asub linnas tänava ääres ega pea ise kulutama hoovi või parkla valgustamisele.

* Miks võib ametiasutuste nimesid ka väikese algustähega kirjutada, selgitab Eesti Keele Instituudi vanemkeelekorraldaja Maire Raadik.

* Lihula kirikuõpetaja Kaido Saak taastab LEADER-programmi rahaga Lihula peatänava ajaloolist maja. Ühe peatänavaäärse maja on Saak juba korda teinud, pidades seal antiigiäri.

* Sel nädalal on Kiltsi lennuväljal kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljoni väliharjutus, kus ajateenijaist sõjaväelogistikud harjutavad ootamatuis oludes toimetulekut. Õppusel osaleb 145 kaitseväelast.

* Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumis peeti maha muusikaliste etteastete õhtu, kus astus üles 70 koolinoort. Iga esineja sai mälestuseks kaasa tükikese remonti minevast koolimajast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mel
12 aastat tagasi

Miks pidid jõulutuled veebruarikuuni särama? Tihti on valgel ajal tänavatuled säramas.Eelmisl nädalal näiteks Kastani tänaval.Päike juba paitis ja tänavatuled põlesid.Lihtne on oma lohakuse eest raisatud raha teiste taskust
tagasi nõuda.

valguse puuduses kannatajad
12 aastat tagasi

saavad tasuta ülikülluslikku valgustust nautida ridala vallas Kiltsi teel, vallasaksad võiks sinna veel paarsada lampi juurde lisada, teede vahelise ala katta liivaga ja aastaringne vabaõhu solaarium oleks vallarahvale toredaks lõõgastumise kohaks. samuti saaks seal edukalt korraldada ka öiseid kaugus,- ja kõrvalehüppe võistlusi

valgusti
12 aastat tagasi

näide ;kas need 60 peret kes elavad kastani 24 polegi haapsalu linna inimesd.
Ma arvan,Urmas võiks oma fra mare hoovilt valgustuse ära korjata,siis olekski 16000 kokkuhoitud.Siiber sellest valelikust linnavalitsusest juba.

kui
12 aastat tagasi

…. oleks eesti president, kui maksev oleks eesti sent, kui …….. juhataks väge oleks elu eestis hoopis teine

bart
12 aastat tagasi

Kui linnapea oleks Keskerakonnast ja ´´munadega´´ mees julgeks ta Ansipile vastu hakata ja hoolitseda oma inimeste eest.Mu tuttav Soomes kellel on 3 tänavavalgustit grundil ei maksa midagi selle eest.Peab vist ka sinna minema.
Meie linnapeal on ka vist Ansipi haigus.Kahju.Väga kahju,inimesana on ta ju hea.
Miks inimesed/linnapead ei julge mõelda teistmoodi kui p.min.

bart
12 aastat tagasi

Fine tuning.Tegeletakse täieliku jamaga et oleks tegevust.