Viigi kooli kohvikupäeval räägiti haridusest ja eluteest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Neljapäeval peeti Haapsalu Viigi koolis Haapsalu noortevolikogu korraldatud noorte kohvikupäeva, kus külla tulnud Tiit Moori ja Jaanek Pajumetsaga räägiti peamiselt haridusest ja nende eluteest.

Kohvikupäeval osales 70 õpilast. „Arvasime, et tuleb maksimaalselt 50 õpilast, kuid see ootus sai ületatud,” ütles Haapsalu noortevolikogu liige ja kohvikupäeva projektijuht Dan Taidla.

Viigi kooli kohvikupäevale olid külalisteks kutsutud Tiit Moor ja Jaanek Pajumets, kellel mõlemal on minevikus juhtunud õnnetus, kuid vaatamata sellele on neist hiljem saanud tegijad. Noored said külalistelt ka ise küsimusi küsida.

“Üritus oli väga kasulik nii õpilastele kui ka Viigi koolile. Panin ka endale kõrva taha paar huvitavat mõtet. Üldine päevaplaan oli sujuv, mis andis õpilastele aega informatsiooni töötlemiseks. Arvan, et selliseid ettevõtmisi võiks rohkem olla,”  komenteeris kohvikupäeva Viktoria Joonasing.

"Tore oli näha, et meil on tegijaid, kellel on olnud elus teistsugused tingimused, aga nad on ikka oma eluga hakkama saanud ja tahavad seda ka teistega jagada," komenteeris Haapsalu noortevolikogu juhatuse liige ja kohvikupäeva päevajuht Karl-Edward Uibo.

Enamasti noored teavad mida nad tulevikus teha tahavad, aga on hea, kui neil on juba algklassidest alates võimalus kuulda eri ametitest.

”Kõik teemad on nii noorte kui ka kõigi teiste igapäeva elus aktuaalsed. Valisime selle läbiviimiseks just Viigi kooli, sest seal õpivad Haapsalus erivajadustega õpilased,” lisas Taidla.

“Minu meelest sujus üritus hästi. Külalised pakkusid noortele huvi. Meid külastanud Tiit Moor ja Jaanek Pajumets on mõlemad tegelenud elus paljude erinevate asjadega, seadnud eesmärke ning teinud teoks oma unistusi. Ürituselt lahkudes tundsin end motiveerituna ning täis positiivset energiat ja loodan, et sama tundsid ka üritusest osa võtnud noored,” kommenteeris Jarita Maaria Rintamäki.

Haapsalu noortevolikogu tänab koostöö eest: Haapsalu Viigi kool, Tiit Moor, Jaanek Pajumets ja Karl-Edward Uibot.

Fotod Haapsalu noorte volikogu

Viigi kooli kohvikupäev1 Viigi kooli kohvikupäev2 Viigi kooli kohvikupäev3 Viigi kooli kohvikupäev4 Viigi kooli kohvikupäev5 Viigi kooli kohvikupäev6

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments