Kullamaa abiturientide sada päeva eksamiperioodini

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kui valitsusele antakse ametisse astudes sada kriitikavaba päeva, siis Kullamaa abiturientidel toimus üleeile samuti saja päeva tähistamine – selline ümmargune number on jäänud eksamiperioodi alguseni.

Keskkooli direktori Meelis Välise sõnul toimub saja päeva vastuvõtt tavaliselt vallamajas, kuid tänavu on lõpetajaid nii palju, et üritus koliti kultuurimajja. Abituriente tulid tervitama nii vallavolikogu esimees Einar Pärnpuu, vallavanem Jüri Ott kui ka uus Lääne maavanem Innar Mäesalu.

“Noored said maavanemalt küsimusi küsida ning pidid vastutasuks enda tulevikuplaanidest rääkima. Suurem osa plaanib ikka edasi õppima minna: kes sotsiaaltööd, kes juurat, kes hoopis politseikooli,” heitis Välis abiturientide plaanidele valgust.

Tänavused populaarsemad riigieksamid on oodatult inglise keel ning matemaatika, kuid valiti ka ajalugu ja bioloogiat. Paljudel lõpetajatel on eelmisest aastast ees ootamas ühiskonna ning geograafia eksamite tulemused.

Sellel aastal on Kullamaa keskkooli lõpuklassis 27 õpilast, eelmisel aastal oli lõpetajaid 20. “Tundub, et eelmised lõpetajad said kõik enam-vähem sinna, kuhu soovisid. Seitse jätkab õpinguid kõrg- ning kümme kutsekoolis,” ütles Välis.

Detsembri keskel Lääne maavanemana tööle asunud Innar Mäesalule oli just Kullamaal käik esimeseks ametlikuks omavalitsusvisiidiks.

Silvia Urgas

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments