Läänemaa alistas Kärdla 3:1

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

jalgpall LJK foto Karnau31

Läänemaa JK Haapsalu. ANDRUS KARNAU

Läänemaa JK Haapsalu alistas Vladislav Šikirjavõi, Leonid Bragini ja Martin Salfi väravatest Kärdla linnameeskonna 3:1 ning tõusis liigatabelis kolmandaks.

Läänemaa alustas mängu positiivselt ning 23. minutil jõuti teenitud väravani, kui Kristjan Koppeli paremalt äärelt antud tsenderduse lõi vasaku jalaga väravasse liiga edukaim väravalööja Vladislav Šikirjavõi. Tegu oli Šikirjavõi 29. väravaga III liigas ning rohkem väravaid ta enda nimele ei saa, sest puudub hooaja viimases kodumängu Saaremaa JK Aameraasi vastu. Üsna kindel aga saab olla selles, et Šikirjavõile parima väravalööja tiitel jääb, sest lähim konkurent Pärnu Jalgpalliklubi Albert Anissimov on löönud 20 väravat ning peaks viimases mängus Kärdla vastu lööma 9 väravat, et vähem mängitud mängude arvu abil tiitel endale võtta. Või lihtsalt 10 väravat.

Kaks minutit enne pooltunni täitumist tegid Läänemaa mängijad Kärdlale tugevat pressi ning selle tulemusel õnnestus Leonid Braginil võita pall Kärdla keskkaitsjalt ning väravavahiga üks-ühele pääseda, kus äärepoolkaitsja külma närvi hoidis ning palli alla nurka saatis – 0:2 Läänemaa JK Haapsalule. Viis minutit enne vaheajale minekut eksisid aga läänlased ise enda kolmandikul ning Hendrik Sihiga üks-ühele pääsenud Mario Degtjov vähendas läänlaste eduseisu ühele väravale – 1:2.

Teisel poolajal saatis Kärdla rohkem jõude rünnakule, kus läänlased aga kasutasid kontrarünnakuid enda kasuks. Umbes 15 minutit oli teist poolaega mängitud, kui pall Läänemaa posti tabas ning mõned minutid hiljem Hendrik Siht akrobaatilise tõrjega palli nurgalööki suunas. Teisel pool väljakut, aga tehti Vladislav Šikirjavõile karistusalas viga ning väljakukohtunik Andrei Karhu määras Läänemaale penalti. Šikirjavõi asus ise penaltit lööma, kuid Kärdla puurilukk Imre Riik oli võrdväärne ning tõrjus ründaja pealelöögi.

Üldiselt pidas Läänemaa noor kaitseliin (keskmine vanus teisel poolajal 18,5a) soliidselt vastu Kärlda rünnakutele ning mängu lõppskoori valmistas Martin Salf suurepärase kauglöögiga värava ristnurka – 1:3 Läänemaa JK Haapsalu kasuks.

Võit tähendas Läänemaale seda, et endiselt püsib lootus saavutada liigas II koht. TLÜ II ja Pärnu mängisid 2:2 viiki, mis aitas Läänemaal tõusta TLÜ II kohale kolmandaks. Kärdla jääb Läänemaast 3 punkti ette. Kui Läänemaa võidab viimase kodumängu Saaremaa JK aameraaSi vastu ning Pärnu Jalgpalliklubi suudab koduväljakul võita Kärdlat on II koht Läänemaa JK Haapsalu oma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments